Japonų technologijų milžinė – viena tvariausių kompanijų pasaulyje

Pastaruosius kelerius metus Paryžius pasaulio dėmesio centre dažniau atsiduria ne dėl Eifelio bokšto ar Eliziejaus laukų, o dėl klimato kaitos, ekologijos ir tvarumo klausimų. 2016-ųjų lapkričio 4 dieną meilės mieste 195 valstybėms pasirašius Paryžiaus klimato kaitos susitarimą, šis miestas įgavo papildomą atspalvį.

„Ekologinis verslo kompanijų tvarumas tampa neatsiejama ekonominio tvarumo dalimi“, – pasakoja Mantas Nemickas, „Epson Europe“ verslo plėtros Baltijos šalims vadovas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
„Ekologinis verslo kompanijų tvarumas tampa neatsiejama ekonominio tvarumo dalimi“, – pasakoja Mantas Nemickas, „Epson Europe“ verslo plėtros Baltijos šalims vadovas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2020, 12:20 PM

Kiek mažiau žinoma, jog beveik dešimčia metų anksčiau, 2007 m., tame pačiame Paryžiuje pradėjo veikti pasaulinį verslo tvarumo reitingavimą atliekanti organizacija „EcoVadis“. Pastaroji institucija sėkmingai vysto nepriklausomą ir patikimą platformą, skirtą vertinti ir įvertinti daugiau nei 65 tūkst. įmonių iš 200 pramonės šakų veikiančių 160 šalių.

Įmonių korporatyvinės socialinės atsakomybės vertinimas atliekamas remiantis tūkstančiais išorinių šaltinių – nevyriausybinėmis organizacijomis, profesinėmis sąjungomis, tarptautinėmis organizacijomis, vietos valdžios institucijomis ir audito organizacijomis.

„Pirmą kartą mūsų įmonės veiklos istorijoje sugebėjome gauti platininį įvertinimą. Patekome tarp 1 proc. tvariausiai veiklą vystančių technologijų kompanijų. Tris metus prieš tai gavome auksinį apdovanojimą, kuris skiriamas bendrovėms, patenkančioms tarp 5 proc. geriausių. Ekologinis verslo kompanijų tvarumas tampa neatsiejama ekonominio tvarumo dalimi“, – pasakoja Mantas Nemickas, „Epson Europe“ verslo plėtros Baltijos šalims vadovas.

Skiriant „EcoVadis“ apdovanojimus vertinama įmonių tvari plėtra, aplinkos gerinimas, darbo ir žmogaus teisės bei etika. Šiemet „Epson“ gavo išskirtinį, aukščiausią įmanomą įvertinimą už korporatyvinę socialinę atsakomybę aplinkosaugos srityje. Be to, gerai įvertinti ir Japonijos korporacijos tvarūs pirkimai, darbo ir žmogaus teisės bei etika.

Kazuyoshi Yamamoto, „Epson Europe“ prezidentas, sako, kad „EcoVadis“ platininis apdovanojimas svarbus ne tik įmonei, tačiau ir „Epson“ klientams bei partneriams.

„Platinos sertifikatas suteikia mūsų klientams patikinimą, kad „Epson“ imasi visų įmanomų priemonių siekdama tvarumo visoje savo veikloje. Tvarumas yra mūsų DNR, jis apima viską, ką darome. Platinos statusas reiškia, kad mūsų klientai gali būti ramūs, jog kiekvienas mūsų verslo aspektas yra nepriklausomų ekspertų patikrintas bei patvirtintas ir mes esame visiškai pasiryžę įgyvendinti aukščiausius tvarumo standartus“, – sako „Epson Europe“ prezidentas.

„Epson“ siekia panaudoti naujausias ir efektyviausias technologijas, kurios gali padėti sumažinti poveikį aplinkai, padidinti produktyvumą ir vaidinti svarbų vaidmenį sprendžiant visuomenės problemas. Tuo pačiu prisidedama siekiant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslų.

„Epson“ yra pasaulinė technologijų lyderė, pasiryžusi tapti nepakeičiama visuomenei, sujungdama žmones, daiktus ir informaciją su originaliomis efektyviomis, kompaktiškomis ir tiksliomis technologijomis. Kompanija orientuojasi į inovacijų skatinimą ir klientų lūkesčių viršijimą rašalinių spausdintuvų, projektorių, nešiojamų įrenginių ir robotikos srityse. „Epson“ didžiuojasi savo indėliu įgyvendinant darnios visuomenės idėją ir nuolatinėmis pastangomis įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus. Japonijos „Seiko Epson Corporation“ vadovaujama pasaulinė „Epson“ grupė kasmet parduoda produkcijos už daugiau nei 10 milijardų JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.