Aplinkos ministras: skubą priimant pakuočių atliekų tvarkymo pakeitimus lemia sistemos neveiksnumas

Diskusijoje dėl Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimų, dėl kurių daugiau atsakomybės tvarkant ir finansuojant pakuočių atliekų tvarkymą tektų gamintojų ir importuotojų organizacijoms (GIO), „valstiečių“ frakcijos narė Ligita Griskienė teigė, kad abejonių kelia skuba priimant šį įstatymo projektą. Savo ruožtu aplinkos ministras Simonas Gentvilas pabrėžė, kad įstatymo pakeitimus kuo greičiau siekiama priimti dėl dabartinio sistemos neveiksnumo.

Simonas Gentvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Simonas Gentvilas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2021, 12:52 PM

„Iš tiesų aš norėčiau paprašyti, kad būtų atliktas viso įstatymų projekto antikorupcinis vertinimas, kadangi kelia abejonių jo skuba. (...) Kodėl taip skubama keisti teisės aktus?“ – klausė L. Griskienė Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje trečiadienį.

Jai atsakydamas aplinkos ministras S. Gentvilas pažymėjo, kad kompleksinį sprendimą pakuočių atliekų tvarkymo klausimu siekiama priimti dar iki šių metų vasaros, o skubą išprovokavo itin daug Seime užregistruotų pasiūlymų.

„Galima įžiūrėti čia piktnaudžiavimo ar nepiktnaudžiavimo, bet būtent Seimo nariai išprovokavo tą skubą. Jie užregistravo nemažai pasiūlymų, o mūsų tikslas buvo atnešti kompleksinį projektą vasaros pradžioje. (...) Darbo grupė veikė du mėnesius, rinkosi kas savaitę, dalyvavo visos asociacijos, tad užtikrinu, kad skuba yra spręsti problemą iš esmės, kuri yra užsigulėjusi“, – teigė jis.

„Siekiama, kad savivaldybės įgautų teises pradėti normaliai organizuoti šį tvarkymą, nuimti pančius nuo partnerių, kuriems nepavyko susitarti, ir perduoti juos Aplinkos ministerijai kaip arbitrui“, – pridūrė jis.

S. Gentvilas atsargiai vertino L. Girskienės siūlymą atlikti antikorupcinį vertinimą.

„Antikorupcinis vertinimas gal ir būtų geras siūlymas, bet jis tikrai uždelstų procesą“, – teigė jis, pridurdamas, kad skubą priimti įstatymo pakeitimus išprovokavo vėluojanti ES direktyva, Seimo narių pasiūlymai bei neveikiantis savivaldybių ir GIO susitarimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.