Aplinkosaugininkai: šį savaitgalį ypatingas dėmesys bus skiriamas keturratininkams

Aplinkos apsaugos departamentas artėjant savaitgaliui informuoja, aplinkosaugos pareigūnai, kaip įprastai dirbs aktyviu aplinkosauginės priežiūros režimu – 24 val. per parą ir visoje Lietuvoje bus vykdoma keturračių kontrolė.

 Aplinkos apsaugos departamentas kartu su Valstybinių miškų urėdijos miškininkais, Miškų tarnybos, Policijos pareigūnais ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos darbuotojais visoje Lietuvoje vykdys akciją „Keturračių kontrolė“.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Aplinkos apsaugos departamentas kartu su Valstybinių miškų urėdijos miškininkais, Miškų tarnybos, Policijos pareigūnais ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos darbuotojais visoje Lietuvoje vykdys akciją „Keturračių kontrolė“.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2021, 5:26 PM

„Savaitgalis aplinkosaugos pareigūnų darbo rėžimo nekeičia. Kaip įprastai, aplinkosaugininkai dirba ir būdravimo režimu, tad Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojai gali į juos kreiptis iškart ir į gautus pranešimus reaguoti 24 val. 7 dienas per savaitę“, – teigia Pranešimų priėmimo tarnybos vedėjas Mantas Arbūzas.

Aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos inspekcijų pareigūnai nustatyta tvarka kontroliuos, kaip laikomasi medžioklės ir žvejybos reikalavimų. Taip pat bus skiriamas ypatingas dėmesys veiklai, užkardančiai galimus aplinkosauginius pažeidimus, susijusius su neteisėtu nuotekų išleidimu, atliekų tvarkymu, gyvūnijos išteklių naudojimu ir kt.

Šį savaitgalį Aplinkos apsaugos departamentas kartu su Valstybinių miškų urėdijos miškininkais, Miškų tarnybos, Policijos pareigūnais ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos darbuotojais visoje Lietuvoje vykdys akciją „Keturračių kontrolė“, kurios metu bus taikomos prevencinės ir kitos tikslinės priemonės siekiant užkardyti keturračių ir krosinių motociklų vairuotojų pažeidimus.

Departamento pareigūnai bus pasirengę reaguoti į aplinkosaugos pažeidimus, incidentus ir avarijas ir užtikrinti būtinųjų funkcijų vykdymą.

Pilnu pajėgumu, kaip įprasta dirbs ir Pranešimų priėmimo tarnyba, kuri pranešimus priima ir iš gyventojų, ir iš Bendrojo pagalbos centro operatorių. Įvertinę gautus pranešimus, budintys pareigūnai sprendžia, kaip į juos reaguoti, konsultuoja žmones jiems rūpimais klausimais, nukreipia į specialistus.

Per patikrinimus ar reaguojant į iškvietimus pareigūnai griežtai laikosi ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų reikalavimų bei nurodymų

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai dėkoja gyventojams už sąmoningumą ir apie pastebėtus gamtosaugos pažeidimus prašo pranešti tiesiogiai AAD telefonu 8 (5) 273 2995.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.