Australijos premjeras sako galįs ir neatvykti į JT klimato konferenciją Glazge

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas, spaudžiamas patvirtinti klimato tikslą iki 2050 metų – nulinį anglies dioksido išmetimą, pirmadienį paskelbtame interviu pareiškė, kad jis gali ir nedalyvauti šiemet Glazge vyksiančiame svarbiame Jungtinių Tautų aukščiausiojo lygio susitikime klimato klausimais.

Australijos ministras pirmininkas.<br>RS/Scanpix nuotr. 
Australijos ministras pirmininkas.<br>RS/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-09-27 12:51, atnaujinta 2021-09-27 12:52

Australija, didžiausia pasaulyje anglies eksportuotoja ir vis dar priklausoma nuo iškastinio kuro, iš kurio gaminama didžioji dalis elektros energijos, nėra tvirtai įsipareigojusi mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį. S.Morrisonas žada kasti ir eksportuoti kurą tol, kol bus jam pirkėjų.

Paklaustas apie dalyvavimą lapkritį vyksiančioje pasaulinėje konferencijoje dėl klimato krizės, S.Morrisonas laikraščiui „West Australian“ sakė: „Mes dar nepriėmėme jokių galutinių sprendimų“.

„Turiu omenyje, kad tai dar viena kelionė į tolimą užsienį, o šiais metais buvau keliose ir daug laiko praleidau karantine, – sakė jis. – Turiu sutelkti dėmesį į darbus čia ir į COVID-19. Maždaug tuo metu atsivers Australija. Reikės spręsti daugybę klausimų, ir man reikės spręsti šiuos lygiai taip pat svarbius klausimus“.

12 dienų truksiantis susitikimas Škotijoje – didžiausia klimato konferencija nuo 2015 metais Paryžiuje vykusių svarbių derybų – laikomas svarbiu žingsniu nustatant pasaulinius teršalų emisijos tikslus, kad būtų sulėtintas visuotinis atšilimas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.