Šernų populiaciją siekiama sumažinti perpus

Kovodama su afrikiniu kiaulių maru,

Be to, medžiotojų būreliai savo nariams negalės skirti baudų, jeigu šie nušaus šernų paršavedes.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Be to, medžiotojų būreliai savo nariams negalės skirti baudų, jeigu šie nušaus šernų paršavedes.<br>V.Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 5, 2015, 5:58 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 8:06 PM

„Ilgai vyko derybos, bet radome konsensusą su medžiotojais, Aplinkos ministerija, kiaulių augintojais. Kadangi yra su visais sutarimas, manau, kad ir įgyvendinimas bus sėkmingas“, – BNS sakė J.Milius.

Pasak jo, skirtingais skaičiavimais, Lietuvoje šernų yra daugiau nei 40-50 tūkstančių. Tikslaus skaičiaus J.Milius pasakyti negali, mat nėra vieningo skaičiavimo, todėl jį numatyta atlikti.

„Kai bus sniego, vieną dieną visoje Lietuvoje bus atliekamas skaičiavimas kartu su urėdais ir medžiotojais. Numatyta, kad tai bus padaryta sausio ar vasario mėnesį, kai leis klimatinės sąlygos“, – aiškino veterinarų vadovas.

Be to, medžiotojų būreliai savo nariams negalės skirti baudų, jeigu šie nušaus šernų paršavedes.

„Iki tol būdavo nerašyta, o kartais ir rašyta taisyklė, kad paršavedžių medžiotojai nešaudo. Ir už tai skirdavo baudas, bet dabar savo įsakymu aš tai draudžiu“, – teigė J.Milius.

Šernai nešioja afrikinio kiaulių maro užkratą, o šis patenka į nedideliuos ūkius ir pradeda plisti tarp kiaulių augintojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.