Orkos pokštas ruoniui: vienu uodegos smūgiu sviedė į 20 m aukštį

„Žaismingas“ elgesys su savo aukomis orkoms yra būdingas.<br>Stop kadras (Youtube)
„Žaismingas“ elgesys su savo aukomis orkoms yra būdingas.<br>Stop kadras (Youtube)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-30 09:20, atnaujinta 2017-10-06 22:42

Reklamos kūrėjų komanda, filmuodama vaizdo siužetą netoli Viktorijos krantų, Britų Kolumbijoje Kanadoje, užfiksavo neįtikėtiną reginį. Nuožmus jūrų plėšrūnas – orka, vienu savo uodegos mostu iš vandens į orą išsviedė ruonį. Tiesa, štai toks, žaismingas elgesys su savo aukomis orkoms yra būdingas.

Vaizdelį užfiksavo kūrybinės kompanijos „Roll.Focus.Productions“ įkūrėjas Mike'as Walker'is, kuris tuo metu filmavo banginių stebėjimo reklaminį siužetą.

„Toks atvejis, kai orka išsviedžia savo auką į orą – retas. Mano kolega Brettas Sobergas teigė, kad per 20 metų tokį vaizdą mato tik ketvirtą kartą.“, – sakė M. Walkeris.

Vaizdo siužete užfiksuota orka – stambiausias delfininių šeimos jūrų žinduolis. Orkos įprastai minta vien tik kitais jūrų žinduoliais, paplitusios visuose vandenynuose ir beveik visose jūrose Šiaurės ir Pietų pusrutuliuose. Orkos užauga iki 9,5 m ilgio, sveria apie 9 tonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.