Tokio kadro nepakartosi: fotografo taikinyje – dvigalvis grifas

Laiku įamžintas kadras – kiekvieno fotografo svajonė. Būtent tokią išpildė Ashitas Choudhary – mėgėjas fotografas iš Indijos. Iš pažiūros gali pasirodyti, kad grifas turi dvi, į skirtingas puses žvelgiančias galvas, tačiau iš tiesų tai tik sutapimas. Du grifai stabtelėjo vienas už kito, pasuko galvas į šonus, o vaizdelį pro objektyvą stebėjęs fotografas spėjo tinkamu metu paspausti fotoaparato užraktą.

Dvigalvis grifas, užfiksuotas Indijoje, tik įspūdingas sutapimas.<br>Bulls Press nuotr.
Dvigalvis grifas, užfiksuotas Indijoje, tik įspūdingas sutapimas.<br>Bulls Press nuotr.
Dvigalvis gepardas užfiksuotas per atsitiktinumą.<br>Bulls Press nuotr.
Dvigalvis gepardas užfiksuotas per atsitiktinumą.<br>Bulls Press nuotr.
Dvigalvis grifas, užfiksuotas Indijoje, tik įspūdingas sutapimas.<br>Bulls Press nuotr.
Dvigalvis grifas, užfiksuotas Indijoje, tik įspūdingas sutapimas.<br>Bulls Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 30, 2016, 8:55 AM, atnaujinta May 23, 2017, 7:22 PM

Kadre įamžinti Siamo grifai aptikti Indijoje, Radžasthano valstijoje, Džorbyro apylinkėse esančiame sąvartyne.

Grifai paplitę Eurazijoje bei Afrikoje.

Grifams būdingi platūs sparnai, plika galva ir toks pat kaklas. Lizdas pinamas ant medžio arba kalnuose; lizde būna ne daugiau 2 kiaušinių. Maži grifai apleidžia lizdą 10-18 savaičių amžiuje. Grifai skrenda lėtai, ištvermingi.

Grifai minta dvėsena ir yra priskirti plėšriųjų paukščių kategorija.

Visai neseniai kitas fotografas Botsvanoje, Limpopo gamtos parke, įamžino, kaip du identiškos išvaizdos ir gepardai stovėjo greta vienas kito ir žvelgė į šalis. Kadras buvo užfiksuotas pačiu laiku – atrodė, kad jų kūnai buvo tapę vienu, tačiau tik galvos buvo dvi. Įspūdingą vaizdą užfiksavo fotografas ir keliautojas Travisas Besteris.

Miklia ranka ir taiklia akimi pasižymėjo ir lietuvių fotografas. Laukinės gamtos fotografo Renato Jakaičio „sumedžiotas“ išskirtinis kadras sulaukė pasaulio žiniasklaidos dėmesio.

Trigalvio elnio, sustingusio paslaptingo žieminio miško fone, nuotrauka sužavėjo britus „Daily Mail“. „Tokį kadrą pavyksta padaryti tik kartą gyvenime“, – portalui lrytas.lt prisipažino fotografas iš Prienų, žvėris ir paukščius fotografuojantis jau daugiau kaip 15 metų.

Iš tiesų elnias nuotraukoje – ne trigalvis. Tai trys elniai danieliai, taku einantys vorele vienas paskui kitą. Jie visi trys atsisuko, išgirdę fotoaparato garsą. R.Jakaitis šį kadrą su įspūdinga optine iliuzija „sumedžiojo“ Panevėžio apylinkių miškuose prieš gerus trejus ar ketverius metus.

Fotografas, išmanantis laukinių gyvūnų elgseną, žinojo, kad žiemą elniai dažnai vaikšto grupėmis vienas paskui kitą. Jis sekė paskui elnių grupę, tikėdamasis įdomių kadrų, tačiau nesitikėjo, kad jie visi atsisuks tuo pat metu.

Tada jis padarė daug kadrų, bet tik peržiūrėjęs juos suprato, kokį neįtikėtiną įspūdį pavyko užfiksuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.