Pasieniečius pralinksmino reginys prie Baltarusijos: į Lietuvą renkasi Kalėdų Senelio palyda

„Artėja Kalėdos. Rudolfas ateina į Lietuvą“, – taip lakoniškai pasieniečiai socialiniame tinkle „Facebook“ pristatė vaizdo įrašą, kuriame matyti palei valstybės sieną žingsniuojantis elnias.

 Pasieniečių kameros užfiksavo: į Lietuvą jau slapta renkasi Kalėdų senelio palyda.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Pasieniečių kameros užfiksavo: į Lietuvą jau slapta renkasi Kalėdų senelio palyda.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-05 10:51, atnaujinta 2017-12-05 11:55

Į Valstybės sienos apsaugos tarnybos vaizdo kamerų, įrengtų įvairiuose sienos ruožuose, akiratį nuolat patenka mūsų miškuose gyvenančių gyvūnų. Šį kartą pasieniečių kameros užfiksavo gražuolį elnią, išdidžiai žingsniuojantį palei sieną.

Kiek paėjęs palei sieną, elnias pasuko į Lietuvos gilumą ir nukulniavo į mišką.

Kadangi artėja šv. Kalėdos, pasieniečiai nutarė pašmaikštauti ir socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė apie į Lietuvą besirenkančią Kalėdų Senelio palydą: „Rudolfas ateina į Lietuvą“.

Rudolfas yra bene garsiausias pasaulyje šiaurės elnias. Jis tempia Kalėdų Senelio roges ir jei ne jo pagalba, vargu ar dovanos laiku pasiektu visus gerus vaikus.

Elnių traukiamos Kalėdų senelio rogės yra neatskiriama kiekvienų šv. Kalėdų dalis. Laisvojoje enciklopedijoje wikipedia.org skelbiama, kad Amerikoje Kalėdų senelio (Santa Klauso) įvaizdis, kokį matome dabar, turbūt ėmė formuotis po eilėraščio „Šv. Nikolo apsilankymas“ (A Visit From St. Nicholas), geriau žinomo kaip „Naktis prieš Kalėdas“ (The Night Before Christmas) išspausdinimo 1823 m.

Eilėraštis priskiriamas Clementui Clarke Moore, nors neaišku, ar jis išties yra autorius. Šiame eilėraštyje Santa turi aštuonetą elnių (tuomet jie pirmąkart buvo įvardijami). O jau vėliau vėliau Santai buvo priskirtas ir devintasis elnias, vardu Rudolfas Raudonnosis.

Valstybės sienos apsaugos tarnyboje lrytas.lt sužinojo, kad į Lietuvą ateinantis elnias Rudolfas buvo užfiksuotas pasienyje su Baltarusija, Švenčionių ruože.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.