Šiaulių regione vilkų medžioklės sezonas baigtas

Aplinkos ministrą pavaduojantis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas priėmė sprendimą stabdyti vilkų medžiojimo sezoną. Vilkų medžioklė leidžiama tik kai kuriose savivaldybėse, tačiau Šiaulių regione ji jau baigėsi, praneša Šiaulių aplinkosaugininkai.

Vilkų medžioklė Šiaulių regione jau baigta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilkų medžioklė Šiaulių regione jau baigta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-06 15:46

Iki gruodžio 4 dienos Lietuvoje buvo sumedžiota 50 vilkų. 2017-2018 metų medžioklės sezono metu Lietuvoje buvo leista sumedžioti 60 vilkų. Tad vilkus dar leidžiama medžioti ten, kur jie padarė daugiausiai žalos ir kur jų populiacija, kaip manoma, yra didžiausia – tai yra Alytaus, Anykščių, Elektrėnų, Klaipėdos, Prienų, Raseinių, Šilalės, Tauragės, Trakų, Varėnos ir Vilkaviškio savivaldybėse. Kitur medžioti vilkus draudžiama iki kito vilkų medžiojimo sezono.

Paprastai vilkų medžioklės sezonas trunka nuo spalio 15 d. iki balandžio 1 d., tačiau, kaip ir šiemet, medžiojimo sezonas gali būti nutrauktas atskiru ministro įsakymu.

Šį vilkų medžiojimo sezoną Šiaulių regione sumedžiota jau 10 vilkų. Po vieną vilką sumedžiota Šiaulių, Pakruojo, Plungės, Joniškio ir Akmenės rajonuose, du vilkai sumedžioti Kelmės rajone ir trys Radviliškio rajone.

Praėjęs vilkų medžiojimo sezonas baigėsi 2017 m. sausį. Šiaulių regione buvo sumedžiota 11 vilkų. Po vieną vilką buvo nušauta Šiaulių bei Plungės rajonuose, du vilkai Radviliškio rajone, trys Mažeikių rajone ir keturi Kelmės rajone.

2015-2016 m. vilkų medžiojimo sezonų Šiaulių regione buvo sumedžioti 6 vilkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.