Nugaišo vienišiausias pasaulyje paukštis

Naujojoje Zelandijoje nugaišo vienišiausias pasaulyje paukštis – padūkėlis rajūnas Nigelas. Apie jo mirtį pranešė leidinys „Metro“.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2018, 10:57 PM

Nigelas trejus metus vienas gyveno Manos saloje. Jį supo tik paukščius vaizduojančios betoninės skulptūros – jos buvo pastatytos siekiant privilioti padūkėlius rajūnus, kurie dėl nežinomų priežasčių paliko salą. Kartais skulptūrų sudominti plunksnuočiai atskrisdavo į Maną, bet, supratę, kad paukščiai negyvi, vėl iškeliaudavo. Ir tik Nigelas užtruko ilgai, kadangi įsimylėjo vieną iš betoninių paukštyčių. Jis jai susuko lizdą ir netgi atliko tuoktuvių šokį.

Gruodžio mėnesį į salą atskrido trys kiti padūkėliai rajūnai, bet Nigelas mieliau leido laiką su savo dirbtiniai draugais.

Nigelo kūną radęs gamtosaugos agentūros darbuotojas Chrisas Bellas sakė liūdįs dėl paukščio mirties: „Aš visus šiuos metus stebėjau, kaip jis tupi šalia savo betoninės palydovės. Jo gyvenimas neturėjo taip baigtis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.