Prieš 30 metų aptikto šermuonėlio paieškos atidėjo kelio tiesimo darbus Panevėžyje

Prieš 30 metų aptikto šermuonėlio paieškos mažiausiai keliems mėnesiams atidėjo kelio tiesimo darbus Panevėžyje esančiame Rožyno rajone, rašo šio miesto laikraštis „Sekundė“.

Šermuonėlis.<br> 123rf nuotr.
Šermuonėlis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2018, 1:27 PM

Aplinkos apsaugos agentūrai vertinant būsimos gatvės poveikį aplinkai užfiksuota, kad 1988 metais Rožyno apylinkėse buvo aptiktas į Lietuvos raudonąją knygą įrašytas šermuonėlis. Todėl aplinkosaugininkai skyrė techninį gatvės projektą rengiančiai įmonei atlikti „šermuonėlio inventorizaciją“ ir nustatyti, ar čia yra šio smulkaus kiauninių šeimos gyvūno buveinė.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Tomo Juknos, inventorizacijai buvo užsakyta Gamtos mokslų tyrimo instituto paslaugą, tačiau žinduolis ar jo buveinė nebuvo aptikta.

Savivaldybė planavo už Panevėžio biudžeto ir Valstybinės automobilių kelių direkcijos lėšas per 2018-uosius nutiesti pirmąją dviejų juostų kelio dalį nuo Pramonės iki Amerikos gatvių, o likusią dalį iki Smėlynės nutiesti per 2019 metus.

Tačiau, pasak T. Juknos, dėl šermuonėlio paieškų geriausiu atveju rangos darbai pajudės kitąmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.