Nelaimė bėgimo metu: vapsvos sugėlė 130 vaikų

Kanadoje, Britų Kolumbijos provincijoje, per tradicinį bėgimą, skirtą Terry`io Foxo atminimui, vapsvos sugėlė daugiau kaip 130 vaikų iš Kamlupso miesto pradinės mokyklos. Tai penktadienį pranešė televizijos kanalas „Global News“.

Kalifornijos universitetas, Kathy Keatley Garvey
Kalifornijos universitetas, Kathy Keatley Garvey
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 10:19 PM

Į incidento vietą atskubėjo greitosios pagalbos brigados ir ugniagesiai, kurie operatyviai suteikė vaikams pagalbą. Iš viso nuo vapsvų nukentėjo 135 iš 215 vaikų, dalyvavusių bėgime. Medikų duomenimis, skaudesnių padarinių išvengta, kadangi tarp moksleivių nebuvo alergikų. Pagal preliminarią versiją, kažkuris iš bėgimo dalyvių užmynė vapsvų lizdą, tai ir sukėlė tokią vabzdžių reakciją.

T. Foxas – visame pasaulyje žinomas kanadiečių aktyvistas, kuris stengėsi padėti vėžiu sergantiems žmonėms. Kai vyrui buvo 19 metų, jam buvo diagnozuotas onkologinis susirgimas, teko amputuoti koją. 1980 metų balandžio 12 d. jis pradėjo Vilties maratoną, kurio trasa turėjo kirsti Kanados teritoriją nuo Atlanto vandenyno iki Ramiojo vandenyno, kad surinktų aukų onkologiniams tyrimams. Vaikinas su protezu kasdien nubėgdavo 42 kilometrus, kęsdamas nuolatinį skausmą. Deja, jam nepavyko baigti savo maratono. Jis buvo priverstas pasitraukti iš distancijos rugsėjo 1 d. Per 143 dienas T. Foxas nubėgo 5373 kilometrus. Po dešimties mėnesių, nesulaukęs nė 23 metų, Terry`is mirė.

Šio unikalaus žmogaus atminimui daugelyje pasaulio šalių rengiami labdaros maratonai. Kanadoje jo garbei trumpų nuotolių bėgimus vaikams kasmet organizuoja visos mokyklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.