Medžiotojai įsitikinę: gyvulius Telšių rajone pjauna vilkai, o ne meška

Telšių rajone radus vieną sužalotą jautį, o kitam dingus, medžiotojai įtaria, kad į gyvulius pasikėsinti galėjo ne, kaip anksčiau teigta, į rajoną užklydusi meška, o vilkai.

 P.Lileikio nuotr. iš archyvo
 P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-29 14:06

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotojas Eugenijus Tijušas sako, kad tose vietovėse apskritai nėra pastebėta meškų.

„Pasidomėjome. Paprašėme medžiotojų nuvažiuoti pasižiūrėti ir pasiaiškinti. Versija yra tik viena – tai vilkų darbas. Nes meška yra pakankamai stambus gyvūnas, kad nepaliktų jokių savo buvimo žymių, pėdsakų. O ten apkandžiota jaučio užpakalinė dalis – vilkų“, – šeštadienį Lietuvos radijui pareiškė E. Tijušas.

Penktadienį portalas lrytas.lt rašė, kad Telšių rajono Nagurkos kaime jautį galėjo apkandžioti meška. Telšių rajono savivaldybė penktadienį įspėjo gyventojus vengti apsilankymų miške.

BNS anksčiau rašė, kad meška Telšių rajone užfiksuota šių metų gegužę, o neseniai šiose vietovėse pastebėti didelio gyvūno pėdsakai.

Lietuvos gamtininkas Tadas Ivanauskas yra rašęs, kad paskutinis lokys Lietuvoje nušautas 1883 metais. Ši rūšis įtraukta į išnykusių ar galbūt išnykusių gyvūnų kategoriją. Į Lietuvą lokiai kartais užklysta iš Latvijos ar Baltarusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.