Klaipėdos zoologijos sode – klaikūs vaizdai, žmonės išeina apsiverkę

„Baisu, tragiška ir apgailėtina... Atvykau ir išėjau su ašarom. Situacija baisesnė nei cirke, gyvūnai nusilpę, trūksta žalumos ir veterinaro pagalbos“, – portalui lrytas.lt rašė viena Klaipėdos zoologijos sodo lankytoja.

 Klaipėdos zoologijos sodo vaizdai.<br> Skaitytojos nuotr.
 Klaipėdos zoologijos sodo vaizdai.<br> Skaitytojos nuotr.
 Klaipėdos zoologijos sodo vaizdai.<br> Skaitytojos nuotr.
 Klaipėdos zoologijos sodo vaizdai.<br> Skaitytojos nuotr.
 Klaipėdos zoologijos sodo vaizdai.<br> Skaitytojos nuotr.
 Klaipėdos zoologijos sodo vaizdai.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 16, 2019, 7:58 PM, atnaujinta Jul 16, 2019, 8:05 PM

Laiške portalo lrytas.lt redakcijai sunerimusi zoologijos sodo lankytoja teigė: „Buvome atvykę su draugais, kurie turi ūkius ir apie tai išmano. Nesam vieninteliai liudininkai viso to vaizdo, kurį išvydome.

Atvykus tuoj pat žvilgsniai krypsta į paukščius, kurių narvai apgaugę žolėmis ir piktžolėmis, o ir kvapas klaikus. Ėjom toliau. Priėjom raguotuosius, kurių aptvaruose buvo purvas arba smėlis, visiškai jokios žalumos, taip pat jų ėdžios tuščios ir šieno ten nesimatė. Gyvūnai, pamatę rankose žolės, pribėgdavo būriais ir tiesiog plėšdavo iš rankų, tad buvo labai gaila žiūrėti...

Laukiniai gyvūnai laikomi kaip tvarte, nors turėtų būti bent koks plotelis žalumos. Ėjom toliau – pakeliui sutikom ožkytę, kurios koja – sulaužyta. Iškišom ir jai žolytės, bet kaip silpniausia bandoje, greit buvo nustumta. Pagailo, nes gyvūnai ją ir toliau gali žaloti. Juk turėtų būti izoliuojama veterinarijos klinikoje ir gydoma, o ne žmonėms leisti gėrėtis sužalotu gyvūnu.

Ožkų ėdžios buvo tuščios. Pakeliui sutikom ant tako gulintį verškiuką, o aplink – žmones, kurie šalia jo fotografuojasi ir linksminasi, kai jo motina bliauna už tvoros. Ilgai stovėjau prie jo ir laukiau, kada atsikels, bet taip ir liko gulintis. Rodės, kad jam negera nuo karščio, bet pavėsio garde ar šalia kelio nebuvo...

Keliavom vilkų link, kurių narvai visai neprižiūreti, mėsos ir kaulai jau ne pirmos dienos šviežumo, o turbūt savaičių. Kvapas irgi nekoks, sutikom ir vilką, kurio ausys žaizdotos, tačiau užsiūtos, bet žaizdose knaisiojasi pulkas musių. Toliau jau nebesidairiau, nes buvau pašiurpus ir norėjau kuo greičiau išvažiuoti“.

Portalas lrytas.lt mėgino susisiekti su Klaipėdos zoologijos sodo atstovais, kurie pakomentuotų situaciją, tačiau į skambučius nebuvo atsiliepta. Atsakymų į klausimus redakcija negavo ir el. paštu.

Portalas lrytas.lt kreipėsi ir į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Šiuo metu laukiama atsakymo dėl Klaipėdos zoologijos sodo situacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.