Kormoraną Praną rado trešnėje ir paleido į Kauno marias – atsidėkodamas paukštis paliko tatuiruotę ant piršto

Kauno marių regioninio parko direkcijos žmonės turi ne tik daugybę tiesioginių darbų, bet ir vos ne kasdien susiduria su žmonių ar gamtos gyventojų eibėmis. Dauguma jų virsta smagiomis įžvalgomis feisbuke.

Kormoraną gelbėjimo operacijos dalyviai paleido į Kauno marias ir jis išdidžiai nuplaukė tolyn.<br>R.Mikitiejevos nuotr.
Kormoraną gelbėjimo operacijos dalyviai paleido į Kauno marias ir jis išdidžiai nuplaukė tolyn.<br>R.Mikitiejevos nuotr.
R.Mikitiejevos nuotr.
R.Mikitiejevos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2020, 5:15 PM

„Šiandien pas mus atkeliavo didysis kormoranas Pranas. Gyventojai rado jį savo kieme trešnėje.

Galbūt kormoranas Mindaugines šventė ir pasiklydo, o gal norėjo mitybos racioną trešnėmis paįvairinti ar strazdus už atitinkamą žuvies mokestį pabaidyti. Dabar jau nesužinosime, kaip ten buvo, bet, anot gyventojų, jis kieme 2 paras meditavo“, – linksmai pradedama pasakoti kormorano Prano istorija.

Susirūpinę, kad paukštis vis dėlto ne trešnėmis minta, žmonės jį atgabeno į Kauno marių regioninio parko direkciją.

Kormoranas darbuotojams pasirodė esąs sveikas, todėl jį nuvežė ir paleido ten, kur svajoja gyventi ne vienas, – prie Kauno marių.

„Įdėmiai nuskenavęs savo žalsvomis marių spalvos akimis gelbėjimo operacijos vykdytojus Pranas kaipmat puolė į vandenį ir išdidžiai nuplaukė.

Buvo smagu susitikti su šiuo įdomiu, jūrų krankliu dar vadinamu paukščiu akis į akį ir dar gauti laikiną tatuiruotę atminimui ant piršto – turbūt bent taip atsikirto už tą šmeižtą, kurį apie kormoranus žmonės skleidžia“, – rašoma direkcijos feisbuko profilyje.

Pabaigoje šmaikščiai priduria: „Jeigu gyvūnų pasaulyje būtų kažkas panašaus į bulvarinius skaitalus, ko gero, kormoranai būtų skandinami skandaluose ir persekiojami labiausiai: padarė tą, pasakė aną, ne taip pažiūrėjo, ne ten paka...“

Toliau bandoma paneigti kelis mitus apie kormoranus, tačiau ši tema verta rimtesnio tyrimo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.