Už tariamą bebrų medžioklę dviems lietuviams skirtos 7500 eurų baudos

Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmai 2020 m. liepos 28 d. nuosprendžiu pripažino kaltais du Lietuvos Respublikos piliečius dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo (Baudžiamojo kodekso 291 straipsnio 1 d.). Jiems skirtos 150 MGL dydžio, t.y. 7500 eurų, baudos.

Medžioklė.<br>Lrytas.lt nuotr.
Medžioklė.<br>Lrytas.lt nuotr.
Medžioklė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Medžioklė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Medžioklė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Medžioklė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

prokuraturos.lt

Jul 31, 2020, 11:42 AM, atnaujinta Jul 31, 2020, 11:43 AM

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vieną vėlų praėjusių metų balandžio mėn. vakarą  Vilkaviškio rajone  asmuo, brisdamas vandens grioviu, neteisėtai perėjo valstybės sieną, nubrido į Rusijos Federacijos teritoriją, o po poros minučių grįžo atgal.

Jo bendrininkas stebėjo aplinką bei saugojo, kad jų neužkluptų  Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai. Minėtieji asmenys buvo sulaikyti VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnų. 

Juos sulaikiusiems pareigūnams vyriškiai teigė, kad užsiėmė bebrų medžiokle.

„Baudžiamajai atsakomybei kilti nesvarbu valstybės sienos kirtimo tikslas (net jeigu asmuo medžioja ar grybauja), svarbu, kad tai būtų padaryta neteisėtai ir kirsta išorinė Europos Sąjungos siena.

 Nuo baudžiamosios atsakomybės atleidžiamas užsienietis, jeigu jis neteisėtai atvyko turėdamas tikslą pasinaudoti prieglobsčio teise arba turėdamas tikslą iš Lietuvos teritorijos pereiti į trečiąją valstybę, jeigu toks asmuo deportuojamas į šalį, iš kurios perėjo Lietuvos sieną, arba į šalį, kurios pilietis jis yra", – sako ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir jį kontroliavęs, valstybinį kaltinimą teisme palaikęs prokuroras Vytautas Nacikūnas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.