Dėl tarnybinių pažeidimų atleistas Švenčionių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas

Atlikus tarnybinio nusižengimo tyrimą ir įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes, iš pareigų atleistas Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus valdybos Švenčionių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Marius Kriaučiūnas.

Aplinkos apsauga. <br>V. Balkūno nuotr.
Aplinkos apsauga. <br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

2020-11-27 14:15, atnaujinta 2020-11-27 23:26

Tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų – pareigūnui skirta už šiurkštų tarnybinį nusižengimą.

Tyrimo metu nustatyta, kad pareigūnas savo veiksmais pažeidė Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnų etikos taisykles, Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymą, Valstybės tarnybos įstatymą ir Departamento vidaus tvarką ir taip diskreditavo aplinkosaugininko ir institucijos autoritetą.

„Kokybiniai pokyčiai departamente – vienas pagrindinių mūsų tikslų.

Mums svarbu stiprinti pareigūnų reputaciją, skatinti visuomenės pasitikėjimą aplinkos apsaugos sistema ir joje dirbančiais pareigūnais“, – pabrėžė departamento direktorė Olga Vėbrienė.

Anot AAD Komunikacijos skyriaus vedėjo Arūno Malinovskio, Švenčionių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas atleistas dėl šiurkštaus tarnybinio nusižengimo: „Šiuo sprendimu baigta dar pavasarį įvykusi istorija, kai policija sustabdė keletą asmenų, kurie nors ir turėjo neetatinių inspektorių pažymėjimus, bet užsiėmė nelegalia veikla. Paprastai tariant, tai buvo brakonieriavimas. Jie galimai turėjo įrangą, kuri priklausė departamentui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.