Į Šventosios vandenis išleisti 200 aštriašnipiai eršketai

Žuvininkystės tarnybos specialistai, dalyvaujant Aplinkos apsaugos departamento Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnams, Jonavos rajone, Upninkų kaime, į natūralius Šventosios vandenis išleido 200 aštriašnipio eršketo metinukų.

 AAD nuotr.
 AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-26 14:07

Kadangi aštriašnipis eršketas yra viena labiausiai nykstančių eršketinių žuvų rūšių, prieš paleidžiant visi eršketai buvo pažymėti elektroniniais žymekliais, leisiančiais juos stebėti ir gauti daugiau informacijos apie migraciją, mitybą ir kt.

„Žuvivaisos specialistai teigia, kad labai svarbu pagavus specialiu žymekliu pažymėtą eršketą paskambinti žymeklyje įrašytu numeriu +370 670 58892 ir pranešti, kur jis buvo pagautas. Taip pat būtina eršketą iš karto paleisti atgal į vandenį“, – sako Jonavos AAI vyresnioji specialistė Laurita Puškova.

Be to, priduria L. Puškova, žuvivaisos specialistai pažymi, kad po 7–10 metų eršketai galimai grįžta į tą vietą, kurioje buvo paleisti. „Taigi tikimės, kad dabar paleistos žuvys po keleto metų ir grįš į Šventosios upę Upninkų kaime“, – sako aplinkosaugininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.