Kėdainių parko užtvanka tapo pražūtinga gulbiukams: išgelbėti pavyko ne visus

Kėdainių miesto parke vyko gulbiukų gelbėjimo operacija – gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ atstovai gelbėjo nuo užtvankos žemyn nukritusius gulbiukus. Deja, dviem mažyliams šis kritimas tapo mirtinas. Laimė, dar penkis pavyko laiku išgelbėti ir paleisti saugiai plaukioti pas tėvus tvenkinyje.

Kėdainių miesto parke vyko gulbiukų gelbėjimo operacija – gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ atstovai gelbėjo nuo užtvankos žemyn nukritusius gulbiukus.<br>D.Kuprijanovo ir asm. archyvo nuotr.
Kėdainių miesto parke vyko gulbiukų gelbėjimo operacija – gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ atstovai gelbėjo nuo užtvankos žemyn nukritusius gulbiukus.<br>D.Kuprijanovo ir asm. archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

May 26, 2023, 4:04 PM, atnaujinta May 26, 2023, 4:06 PM

Daugybę metų

Kėdainių miesto parko tvenkinyje, Dotnuvėlės užtvankoje, ta pati gulbių šeimyna gyvena ir peri jau daugybę metų.

„Išgirdome kalbas, kad šiemet yra net 8 gulbiukai. Sugalvojom pasmalsauti ir nulėkti pažiūrėti. Tačiau prie gulbių matėsi tik vienas.

Užpernai esame traukę jau paaugusį, kuris nukrito nuo užtvankos, tad iškart šmėstelėjo mintis, kad bus nukritę. Apėmė negera nuojauta, kadangi jie dar maži ir, jei nukristų, tikrai turėtų mažai šansų išgyventi.

Nuėję radome nukritusius 7 gulbiukus, iš jų 2 negyvi“, – situaciją nušvietė Kėdainių gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ gyvūnų priežiūros ir globos koordinatorė Greta Linkė.

Išeitis yra

Moteris teigė, kad išeitis visuomet yra. Tereikėtų minimalių investicijų ir miesto parko užtvanka taptų saugi čia kasmet perinčioms gulbėms ir jų atvestiems jaunikliams.

„Paukščių jauniklių gyvybę išgelbėtų galbūt kokia užtvara ar tinklas ant užtvankos krašto, nes, panašu, nelaimė vėl gali pasikartoti.

Tiesa, šiandien planas buvo paleisti gražiai po vieną gulbiuką pas tėvus, o išėjo taip, kad patys vos spėjom pabėgti nuo gulbino, kai jis išgirdo cypsėjimą ir atlėkė sparnus išskleidęs. Patys už gerus darbus vos negavom į kuprą“, – šypsojosi G. Linkė.

Beje, specialistė primena kėdainiečiams, kad šiuo metu tiek gulbės, tiek gulbiukai turi apsčiai maisto gamtoje, tad jokiu būdu nereikia jų maitinti kaip viščiukų, nes taip juos tiesiog pasmerksite žūčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.