Kaune kerta medžius, o atsodins ne visus

Laisvės alėjos prieigose nupjauti seni medžiai sukėlė aistrų. Kauniečiai susirūpino, ar toks pat likimas nelaukia ir kitų pėsčiųjų alėjos želdinių. Aplinkosaugininkai turi aiškią ateities viziją, tačiau jų sprendimai gali patikti ne visiems.

Nepriklausomybės aikštėje medžiai išpjauti dėl kelių priežasčių, ir ateityje jų vietoje kitų lapuočių nebebus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nepriklausomybės aikštėje medžiai išpjauti dėl kelių priežasčių, ir ateityje jų vietoje kitų lapuočių nebebus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Oct 17, 2015, 5:51 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 11:40 AM

Vykstant Laisvės alėjos rekonstrukcijai kauniečiai pastebėjo, kad Nepriklausomybės aikštėje prie pastato, kuriame veikia Centro poliklinikos moterų konsultacija ir vaikų skyrius, nupjauti seni stori medžiai.

Vieniems miestiečiams kilo klausimas, kodėl išpjauti iš pažiūros sveiki lapuočiai. Kiti svarstė, ar pjauti juos darbininkai turėjo leidimą, nes tai buvo padaryta savaitgalį.

Treti vylėsi, kad vietoj šių augalų bus pasodinti nauji.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė pranešė, kad darbininkai nupjauti šiuos medžius leidimus turėjo.

„Vienas medis šioje Nepriklausomybės aikštės vietoje buvo nudžiūvęs.

Kiti augo per arti poliklinikos padalinių pastato. Šiuos medžius anksčiau ar vėliau vis tiek būtų tekę nupjauti, nes jie kėlė pavojų“, – sakė R.Savickienė.

Aplinkosaugininkė informavo, kad senųjų augalų vietoje nauji sodinami nebus. To daryti nenumatyta Laisvės alėjos rekonstrukcijos plane.

R.Savickienė sakė, kad pačioje Laisvės alėjoje, kur šiuo metu atliekama rekonstrukcija, taip pat teko nupjauti vieną persenusią liepą.

„Jei pačioje alėjoje bus atrasta ir daugiau pasenusių, ligotų medžių, jie bus šalinami, tačiau jų vietoje bus sodinamos naujos liepos.

Privalome išsaugoti tokį medžių tankumą, koks yra dabar“, – paaiškino R.Savickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.