Žolę nubalins rudens šalnos

Panašaus kaip praėjusį ketvirtadienį rekordiškai šiltų orų pliūpsnio šią savaitę jau nesulauksime. Oro cirkuliacija virš Europos iš esmės pasikeitė. Vietoj pietų srauto, nuplukdžiusio smarkią šilumos bangą per visą Rytų Europą toli į šiaurę, jau įsigalėjo šiaurės oro pernaša iš poliarinių platumų.

Žolę nubalins rudens šalnos.<br>Lrytas.lt archyv. nuotr.
Žolę nubalins rudens šalnos.<br>Lrytas.lt archyv. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Sep 29, 2015, 6:25 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 1:02 AM

Praėjusią savaitę vidutinė paros oro temperatūra buvo apie 13–14 laipsnių šilumos ir 3–4 laipsniais viršijo daugiametį vidurkį. O šią savaitę temperatūros anomalija jau gali persisverti į kitą pusę – kai kuriomis dienomis gali atšalti labiau nei daugiametis vidurkis, kuris mėnesių sandūroje svyruoja apie 9 laipsnius šilumos.

Orai atvėso, tačiau rudens darganos mūsų neužgrius. Tik naktimis žemės paviršiuje jau pasirodys šalnų, rytais kai kur gali nusidriekti tirštokas rūkas – jis sklaidysis vis vėliau ir vangiau. Tačiau jam prasisklaidžius džiugins dar energijos neprarandantys saulės spinduliai, nušviečiantys ryškiomis auksinėmis spalvomis besidabinančius medžius.

Šiandien slėgis Lietuvoje toliau kils. Bet įdienojus ir saulės spinduliams sušildžius pažemio oro sluoksnį dar formuosis neaukšti kamuoliniai debesys, iš kurių vietomis, daugiausia šalies rytuose, gali nukrapnoti lietus. Vėjas pūs iš šiaurės, šiaurės rytų vidutiniu greičiu. Temperatūra Rytų Lietuvoje kils iki 12–13 laipsnių, vidurinėje šalies dalyje bus apie 14, pajūryje apie 15 laipsnių.

Paskutinę rugsėjo dieną lietaus nenumatoma. Debesų bus nedaug. Naktį ir rytą vietomis kils rūkas. Šiaurės rytų vėjas nurims. Oro temperatūra naktį slūgs iki 1–5 laipsnių šilumos, žemės paviršiuje ji gali siekti ir 2–4 laipsnius šalčio, tad ten suboluos šalnos. Dieną sušils iki 10–14 laipsnių.

Šiandien – Mykolo, Rapolo, Gabrieliaus, Kęsgailės vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?