Po šalnų orai pamažu šils

Paskutinėmis rugsėjo dienomis mūsų orų valdymą perėmė aukšto atmosferos slėgio laukas, kuris praėjusį savaitgalį greitai išplito Vakarų Europoje, o šios savaitės pradžioje nusidriekė virš Skandinavijos ir vis didina savo apimamą plotą rytų kryptimi.

Po šalnų orai pamažu šils.<br>D.Umbraso nuotr.
Po šalnų orai pamažu šils.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Sep 30, 2015, 6:27 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 6:36 PM

Susidaręs vėsiame, sausame ore šis anticiklonas pasižymi dideliu šilumos išspinduliavimu giedromis, tykiomis naktimis.

Palankiausios sąlygos labiausiai kristi temperatūrai susidarė centrinėje aukšto slėgio lauko dalyje, kuri šiąnakt kaip tik ir nutįso per Lietuvą. Tikiuosi, kad praėjusios nakties šalnos, apie kurias buvo iš anksto perspėta, didesnių nuostolių nepadarė.

Šiandien ryto šalnas ir šiurpuliukus keliančią vėsą stengsis sutirpdyti saulės spinduliai.

Prasisklaidžius vienur kitur nusidriekusiam pažemio rūkui, diena bus saulėta, šiauriniuose rajonuose netgi beveik visai giedra. Vėjas bus mažai juntamas, ypač tyku bus pirmojoje dienos pusėje. Po šaltokos nakties temperatūra kils vangiai, įdienojus daug kur tesieks 12–14, kur ne kur 15 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį aukšto slėgio laukas truputį smuktelės į pietus. Į Šiaurės Lietuvą naktį atslinks kompaktiškesni sluoksninių formų debesys, apsaugantys nuo šalnų, vyraujanti nakties temperatūra čia bus apie 5–7 laipsnius šilumos. Tačiau pietiniuose rajonuose naktis dar išliks giedra, daug kur su šalnomis žemės paviršiuje, vietomis netgi stipresnėmis nei praėjusią naktį.

Rytoj diena bus mažiau saulėta nei šiandien – gerokai daugiau debesuosis Šiaurės Lietuvoje, tačiau sausa ir jau šiltesnė bent pora laipsnių. Dienos temperatūra daug kus sieks 15–16 laipsnių.

Vakarų vėjas įdienojus pūs jau stiprokai.

Šiandien – Jeronimo, Žymanto, Bytautės vardo diena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.