Po žvarbių orų – drėgnas ir šiltas žiemos startas

Sekmadienį prasideda adventas. Jau įžiebta eglutė šalies sostinėje, tuojau ir kitų miestų aikštėse nušvis šis Kalėdų simbolis.

Pirmosiomis žiemos dienomis netrūks kritulių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pirmosiomis žiemos dienomis netrūks kritulių.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Nov 28, 2015, 7:47 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 10:28 AM

Paskutinės lapkričio dienos šalyje pasižymės labai nevienodais orais.

Šeštadienį didesnę įtaką orams dar išsaugos ryčiau esantis, bet pamažu tolstantis anticiklonas. Tęsis panašūs orai, vyravę pastarosiomis dienomis.

Pirmoje dienos pusėje bus daugiau saulėta, popiete dangų aptrauks tankesni debesys, bet tik vakare šalies pietryčiuose ir prie jūros galime sulaukti nedidelių kritulių. Vėjas pūs iš pietų gana ramiai, tik prie jūros stipriau. Temperatūra įdienojus svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos, pajūryje bus pora laipsnių daugiau.

Sekmadienio nakties pradžioje rytinius šalies rajonus pasieks kritulių zona iš pietų – daugiausia sniegas, sumišęs su lietumi. Gali susidaryti lijundra. Vėliau šie krituliai pereis į sniegą, jis iki ryto užklos didesnę šalies dalį, storiau – rytinį šalies pakraštį. Tik pajūryje lynos.

Dieną kritulių bus mažiau. Silpna šlapdriba arba nedidelis sniegas numatomas rytiniuose rajonuose, vakarėjant Žemaitiją pasieks jau Atlanto ciklono nešamas lietus. Temperatūra naktį svyruos apie 1–3 laipsnius šalčio, prie jūros išliks virš nulio laipsnių, dieną bus nuo 0 laipsnių rytiniuose rajonuose iki 3 laipsnių šilumos Žemaitijoje ir 5–7 laipsnių šilumos pajūryje.

Pirmadienį žiemos ženklus naikins su krituliais, daugiausia lietumi, ir smarkiu vėju iš vakarų atūžęs ciklonas. Pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/sek., prie jūros – iki 24 m/sek. Nakties pradžioje kraštiniuose rytiniuose rajonuose temperatūra dar nukris iki 2 laipsnių šalčio, bet rytą jau visur bus aukščiau nulio ir dieną sieks nuo 3 iki 8 laipsnių šilumos.

Antradienį, pirmąjį žiemos mėnesį, numatomi šlapi orai, intensyvi šlapdriba ir lietus. Temperatūra ir naktį, ir dieną bus aukščiau nulio.

Stiprus vakarų oro srautas ir kitomis savaitės dienomis plukdys drėgnus, šiluma alsuojančius orus, neretai kils stiprus vėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.