Į Šiaurės Lietuvą sugrįžo žiema. Bet sinoptikai turi gerų žinių

Nors visi su nekantrumu laukia vasariškų orų, kol kas jie į Lietuvą neskuba, o į Šiaurės Lietuvą netgi trumpam grįžo žiema!

Štai tokį vaizdą sekmadienio rytą išvydo Mažeikių gyventojai.<br>M.Dulinsko nuotr.
Štai tokį vaizdą sekmadienio rytą išvydo Mažeikių gyventojai.<br>M.Dulinsko nuotr.
Štai tokį vaizdą sekmadienio rytą išvydo Mažeikių gyventojai.<br>M.Dulinsko nuotr.
Štai tokį vaizdą sekmadienio rytą išvydo Mažeikių gyventojai.<br>M.Dulinsko nuotr.
Sniegas užklojo ir automobilius.<br>M.Dulinsko nuotr.
Sniegas užklojo ir automobilius.<br>M.Dulinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2016, 12:21 PM, atnaujinta May 27, 2017, 7:56 PM

Tai patvirtino Mažeikiuose gyvenantis žinomas fotografas Mindaugas Dulinskas, iš pat ryto socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijęs žiemiškais vaizdais iš savo miesto.

Mažeikietė Audronė patvirtino – sniego Mažeikiuose tiek daug, kad galima net sniego senį lipdyti.

Žiema sekmadienio rytą grįžo ir į Naująją Akmenę. Jos gyventojai socialiniame tinkle „Facebook“ irgi suskato dalytis sniegu nukloto miesto vaizdais.

Nors lietingi orai daugeliui spėjo įgristi, artimiausiomis dienomis jie, deja, nesikeis. Tačiau temperatūra po truputį kils ir savaitės viduryje šoktelės iki 14 laipsnių. Bent jau taip dienraštyje „Lietuvos rytas“ prognozavo sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Sinoptikė prognozavo, kad sekmadienį iš pietų mūsų šalį pasieks atmosferos frontas. Debesuotumas padidės. Didesnėje šalies dalyje apsilankys intensyvesnis lietus. Besikeičiančios krypties vėjas išliks nestiprus.

Naktį oras atvės iki 1–5 laipsnių šilumos, dieną temperatūra pakils iki 6–11 laipsnių.

Pirmadienį lietaus debesų juosta pasislinks Baltarusijos link, tad nedidelis lietus lankysis daugiausia rytiniuose Lietuvos rajonuose. Šalies vakaruose atsiras daugiau pragiedrulių, lietaus tikimybė bus nedidelė. Vėjas silpnės.

Temperatūra naktį svyruos nuo 3 laipsnių šilumos iki 2 laipsnių šalčio, dieną grįš 6–11 laipsnių šiluma.

Antradienį palis šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose. Šalies pietuose ir vakaruose vyraus sausesni orai. Temperatūra šiek tiek pakils – naktį ji pasiskirstys nuo 4 laipsnių šilumos iki 1 laipsnio šalčio, dieną bus nuo 7 iki 12 laipsnių šilumos.

Trečiadienį lietus liausis šalies rytuose. Tačiau lietaus debesų masyvas priartės prie vakarinių šalies rajonų, čia, pasak sinoptikės, palynos. Vėjas pasisuks iš pietų ir gins mūsų šalies link jau šiltesnę oro masę. Naktį temperatūra nesiskirs nuo antradienio nakties, o dieną saulė orą įšildys iki 9–14 laipsnių.

Ketvirtadienis numatomas debesuotas ir gana lietingas. Vėjas ir toliau pūs iš pietų, pietvakarių. Naktį termometrai rodys 1–6, dieną vėl 9–14 laipsnių šilumą.

Penktadienį lietus įgaus trumpalaikį pobūdį, naktį apsilankys tik vietomis, o dieną – beveik visoje šalyje. Temperatūra beveik nesikeis.

Kitą savaitgalį, kaip dienraštyje „Lietuvos rytas“ prognozavo M.Kirkliauskaitė, į Lietuvą vėl užsuks intensyvesni lietūs. Bet temperatūros kilimo tai nesustabdys, naktį oras vės iki 2–6 laipsnių šilumos, o dieną bus 11–16 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.