Po stiprios audros – ilgai lauktos malonios permainos

Ciklonui tolstant nuo Lietuvos iškrintančio lietaus kiekis mažės. Šiandien palis dar daugelyje rajonų, bet vyraus jau trumpalaikis lietus. Kai kur griaudės perkūnija. Pragiedrulių bus nedaug, pietiniuose ir pietrytiniuose rajonuose debesys ims sparčiau sklaidytis tik artėjant vakarui.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Margarita Kirkliauskaitė (Lietuvos rytas)

Jul 15, 2016, 12:37 PM, atnaujinta May 18, 2017, 8:11 PM

Kadangi ciklono centras šią dieną atsidurs virš Latvijos ir Estijos, Lietuva pateks į pietinę jo dalį, kur ūžauja stipriausias vėjas. Didesnėje šalies dalyje šiaurės vakarų, vakarų vėjo gūsiai stiprės iki 15–20 m/sek., prie jūros – 22 m/sek., kur kils stipri audra.

Ši diena bus ne tik drėgna ir vėjuota, bet ir vėsi: temperatūra įdienojus pakils vos iki 17–21 laipsnio. Šilčiausia turėtų būti šalies pietryčiuose.

Šeštadienio naktį virš mūsų šalies stiprės aukštesnio slėgio laukas, orų situacija gerės. Debesys toliau sklaidysis. Trumpai, negausiai palynos tik vietomis, didesnė tikimybė – šiauriniuose rajonuose. Šalies pietuose kai kur susiformuos rūkas. Vėjas rims. Temperatūra nukris iki 10–15, pajūryje iki 16–18 laipsnių.

Šeštadienio dieną saulės netrūks, ją tik retkarčiais pridengs padriki trumpo lietaus debesys.

Negausiai palis daug kur, rytinio šalies pakraščio lietus greičiausiai nekliudys. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš vakarų. Popietę palepins 19–24 laipsnių šiluma.

Sekmadienio orus vis dar lems aukštesnio slėgio juosta. Vyraus nepastoviai debesuoti orai, vietomis trumpai palynos. Tamsiuoju paros metu pietvakariniuose regionuose ir Žemaitijoje susidarys rūkas, jis greitai nyks patekėjus saulei. Vėjas bus vos juntamas.

Termometrai naktį rodys nuo 10 iki 14, prie jūros apie 16 laipsnių, dieną saulė orą įšildys iki 22–25 laipsnių ir tik pajūryje bus 1–2 laipsniais vėsiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.