Lietuvoje užfiksuotos pirmosios snaigės

Lietuvoje užfiksuotos pirmosios snaigės – tokiais kadrais trečiadienį pasidalijo ūkininkas Virginijus Stumbrys. Vyras juos užfiksavo Rokiškio rajone, Degeniuose.

 B. Stumbrio nuotr.
 B. Stumbrio nuotr.
Pirmosios snaigės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmosios snaigės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmosios snaigės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pirmosios snaigės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Pirmosios snaigės Rokiškio rajone.<br> B. Stumbrio nuotr.
 Pirmosios snaigės Rokiškio rajone.<br> B. Stumbrio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 24, 2018, 1:52 PM, atnaujinta Oct 24, 2018, 2:13 PM

Kaip pranešė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Tadas Kantautas, Visą dieną su trumpomis pertraukomis lis, gausiausi lietūs slinks per vakarinius šalies rajonus. Veržiantis šaltam orui vietomis gali iškristi smulkios ledo kruopos ar net pirmosios šlapios snaigės.

Vėjas pūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, bet jo greitis šalyje bus labai skirtingas. Rytiniuose rajonuose jis nebus labai stiprus, pavojingų 15 m/sek. gūsių gali pasitaikyti tik kai kur ir tik vakarop. Keliaujant į vakarus vėjas bus vis stipresnis – vakarinėje šalies pusėje jo gūsiai daug kur sieks 15–20 m/sek., vakariniame šalies pakraštyje – 22–27 m/sek., o pajūrio ruože pirmoje dienos pusėje vėjas gali sustiprėti net iki 28–32 m/sek.

Temperatūra dieną kils vangiai, daug kur sušils vos iki 5–7, pajūryje iki 8–10 laipsnių. Ketvirtadienio naktį ciklonas trauksis – pragiedrulių daugės, trumpi krituliai, daugiausia lietus, pasirodys tiktai vietomis. Didesnė jų tikimybė bus rytiniuose rajonuose ir pajūryje. Vėjas suksis iš šiaurės vakarų, vakarų ir sparčiai rims, tik pirmoje nakties pusėje pajūryje jo gūsiai retkarčiais dar sustiprės iki 15–18 m/sek.

Temperatūra rytą nukris iki 0–5, pajūryje iki 6–8 laipsnių šilumos. Ketvirtadienio dieną priartės naujas nykstantis žemo slėgio sūkurys. Vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, daug kur pasirodys negausus ir daugiausia trumpas lietus, bet išliks ir ledo kruopų ar pavienių šlapių snaigių tikimybė.

Pūs nestiprus vakarų, pietvakarių vėjas. Oras dieną vėl šils tik iki 5–10 laipsnių. Penktadienį daugelyje rajonų pasirodys trumpi ir negausūs lietūs, naktį vietomis iškris ir mišrių kritulių. Nestiprus vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų. Temperatūra naktį pažemės iki 0–5, pajūryje iki 6–8 laipsnių šilumos, rytą vietomis silpnai pašals, todėl gali būti slidu. Dieną termometrai rodys 6–11 laipsnių šilumą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.