Orai: lietaus bus, bet sinoptikai turi ir gerą žinią

Šiandien mūsų šalies orus lems iš pietų priartėjusi žemo slėgio sritis. Debesuotumas bus nepastovus – tankesnius debesis keis giedresnis dangus ir atvirkščiai. Didesnėje šalies dalyje trumpai palis, vietomis gali pažaibuoti ir pagriaudėti.

Orai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Orai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Orai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Orai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Orai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Orai Lietuvoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-05-06 05:55

Pūs nestiprus, nepastovios krypties vėjas, 4-9 m/sek. greičiu. Į mūs šalį toliau plūs šilto oro masė, todėl temperatūra kils iki 15-20 laipsnių, tik vietomis, kur dangų ilgiau dengs tankesni debesys ir dažniau palis, šils iki 12-14 laipsnių.

Šeštadienio naktį žemo sėgio sritis trauksis į rytus. Debesys pamažu sklaidysis, tik pietiniuose ir rytiniuose rajonuose jie liks tankesni, čia vietomis trumpai palis, nakties pradžioje galima ir perkūnija. Dvelks silpnas nepastovios krypties vėjas. Pragiedrėjus ir vėjui nurimus kai kur nusidrieks rūkas.

Temperatūra rytą pažemės iki 3-8 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, protarpiais palepins ir saulės spinduliai. Vietomis, didesnė tikimybė rytiniame šalies pakraštyje ir vakariniuose rajonuose, trumpai ir negausiai palis. Papūs juntamesnis pietvakarių, vakarų vėjas, 6-11 m/sek. greičiu. Šiluma šiek tiek nuslūgs, temperatūra kils iki 14-19 laipsnių, tik pajūryje, dėl nuo jūros pučiančio vėjo ir vėsios Baltijos, šils iki 10-12 laipsnių.

Sekmadienio naktį per šalį pradės slinkti šaltasis atmosferos frontas. Debesuotumas nuolat keisis, vietomis trumpai ir negausiai palis. Pietvakarių, vakarų vėjas aprims ir suksis iš šiaurės vakarų, šiaurės. Temperatūra nekris žemiau 4-9 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną minėtas atmosferos frontas praslinks per visą šalį. Debesuotumas bus nepastovus, didesnėje šalies dalyje trumpai palis. Vakarop lietus pasitrauks dangus, giedrės. Vėjas daugiausia pūs iš šiaurės, 6-11 m/sek. greičiu. Temperatūra įdienojus pakils iki 13-18 laipsnių šilumos.

Pirmadienį sustiprės anticiklonas, todėl vyras mažai debesuoti ir sausi orai. Deja, į mūsų šalį plūstelės šaltesnio oro masė, todėl naktį vės iki 1-6 laipsnių šilumos, vietomis numatomos šalnos, dieną šils iki 10-15 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.