Kauniečius iš lovų vertė galinga perkūnija: girdėjosi septyniuose rajonuose

Trečiadienio naktį „Kas vyksta Kaune“ sulaukė daugybės gyventojų žinučių dėl po vidurnakčio girdėto didelio trenksmo. Turintys lakesnę vaizduotę pamanė, kad įvyko sprogimas, tačiau Kauno apskrityje ir kitur Lietuvoje tiesiog siautėjo gamtos stichija – žiebė stipri perkūnija.

Turintys lakesnę vaizduotę pamanė, kad įvyko sprogimas, tačiau Kauno apskrityje ir kitur Lietuvoje tiesiog siautėjo gamtos stichija – žiebė stipri perkūnija.<br>Stop kadras iš M.Mikašauskienės vaizdo įrašo/lrytas.lt koliažas. 
Turintys lakesnę vaizduotę pamanė, kad įvyko sprogimas, tačiau Kauno apskrityje ir kitur Lietuvoje tiesiog siautėjo gamtos stichija – žiebė stipri perkūnija.<br>Stop kadras iš M.Mikašauskienės vaizdo įrašo/lrytas.lt koliažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-08 15:10

„Gal jau turit naujienų, koks čia garsus sprogimas buvo, kad Kaune septyni skirtingi rajonai ta baisų garsą girdėjo?“ – apie 0.40 val. teiravosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Kiti teigė šiek tiek po vidurnakčio didžiulį trenksmą girdėję Žemuosiuose Šančiuose, Senamiestyje, Dainavoje. „Net pašokau iš lovos, kaimynę taip pat prikėlė, niekaip nesuprantame, kas ten galėjo būti“, – rašė kaunietė.

Dar nemiegoję gyventojai iškart identifikavo nugirdę gamtos stichiją: „Kaunas ruošiasi vasaros sezonui. 0.19 val. stipriai griaudėjo ir žaibavo, dar pora griaustinių, ir galima maudytis. Pradžioj pamaniau, kad karas, bet pasirodo daug kas matė ir girdėjo.“

Grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ antradienį, apie 22.30 val. taip pat paviešintas perkūnijos vaizdo įrašas iš Šventosios, kuriuo dalijamės šioje publikacijoje.

„Neišsigąskit, apokalipsės raiteliai neatjos. Pavienės perkūnijos yra normalus reiškinys net ir tokiu metų laiku. Karts nuo karto pasitaiko. Ypač arčiau jūros. Be to, orų modelis iš anksto parodė esant tam minimaliai palankias sąlygas“, – vakar ramino orų entuziastai socialiniame tinkle.

„Kas vyksta Kaune“ taip pat gavo žinių, kad po vidurnakčio gerokai išaugo skambučių į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC). Dėl suaktyvėjimo išsiuntėme užklausą BPC.

Papildyta 10.25 val.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ nurodė BPC atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė, patikrinus informacinės sistemos duomenis matyti, kad kovo 8-osios naktį nuo 00.19 iki 00.32 val. iš Kauno buvo gauti 6 skambučiai dėl neįprastai didelio garso.

„Skambinę žmonės sakė, kad tokio stiprumo griaustinio jiems dar netekę girdėti, todėl spėjo, jog tai galėjo būti sprogimas. Mūsų darbuotojai padėkojo žmonėms už skambučius ir perdavė pranešimą policijai. Kadangi tokių skambučių skaičius nebuvo didelis, jis jokios ypatingos įtakos mūsų darbui neturėjo“, – patikino V. Juozevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.