16-oje Italijos miestų paskelbtas aukščiausias karščio pavojus

Italiją vėl pasiekė karščio banga. Ji antradienį pirmiausiai apglėbė šiaurinius ir centrinius šalies regionus. Meteorologai Romoje prognozavo iki 38 laipsnių kilsiančią temperatūrą, Florencijoje ir Bolonijoje 37–38 laipsnių kaitrą.

Roma.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Roma.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2023, 7:03 PM

Italijos sveikatos ministerija antradienį aukščiausią karščio pavojaus laipsnį paskelbė 16 miestų. Tai reiškia, kad čia ir sveikiems žmonėms gali grėsti neigiami fiziniai padariniai.

Nors meteorologai spėja, kad dabartinė karščio banga nebus tokia intensyvi kaip ankstesnės bangos liepą, kai vietomis termometrų stulpeliai kopė gerokai aukščiai 40 laipsnių padalos, tačiau šį kartą karštis turėtų tęstis penkias dienas iš eilės.

Be to, tikimasi didelės oro drėgmės.

Laukiama tropinių naktų, kurios ilgainiui labai vargina. Tai sudėtingas, o iš dalies ir labai pavojingas laikas senoliams, ligoniams bei mažiems vaikas.

Priklausomai nuo regiono, atvėsimas numatomas nuo savaitgalio. Tačiau jį tikriausiai lydės audros su smarkiomis perkūnijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.