Išrinkti geriausi pasaulio paplūdimiai: ši pribloškianti vieta apdovanojimus pelnė jau 10 kartų

Šiais metais „World Travel Awards“ apdovanojimai Batumyje (Gruzija) paminėjo 30-ąsias metines. Šie pasauliniai kelionių apdovanojimai buvo įsteigti 1993 m. siekiant įvertinti visų pagrindinių kelionių, turizmo ir svetingumo pramonės sektorių meistriškumą.

Algarvės paplūdimiai.<br>123rf nuotr.
Algarvės paplūdimiai.<br>123rf nuotr.
Algarvės paplūdimiai.<br>123rf nuotr.
Algarvės paplūdimiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 5, 2023, 7:19 AM

Visus metus trunkantis balsavimas vyksta internetu, o balsus skiria kvalifikuoti vadovai, dirbantys kelionių ir turizmo srityje, ir kelionių pirkėjai – vartotojai.

Portugalijoje esančiame garsiajame Algarvės regione, kuriame yra daugiau kaip 100 paplūdimių, yra viena gražiausių Europos pakrančių, besitęsianti daugiau kaip 200 km. Be to, paplūdimiai čia vieni švariausių pasaulyje.

Algarvėje yra 88 mėlynosios vėliavos paplūdimiai – tai viena didžiausių tokių paplūdimių koncentracijų Europoje. Mėlynoji vėliava yra vienas labiausiai pasaulyje pripažintų savanoriškų apdovanojimų už paplūdimius, prieplaukas ir tvaraus turizmo laivus.

Norint ją gauti reikia atitikti daugybę griežtų aplinkosaugos, švietimo, saugumo ir prieinamumo kriterijų.

„Algarvėje yra paplūdimių, tinkančių visiems skoniams. Nuo ilgų smėlio paplūdimių, saugomų auksinių uolų, iki mažų įlankėlių, įsiterpusių tarp uolų, ir ramių vandenų rytinės pakrantės paplūdimiuose, tokiuose kaip Manta Rota ir Altura, kurie puikiai tinka šeimoms.

Vakarinės pakrantės Amado, Bordeiros ir Monte Klerigo paplūdimiai yra vieni vaizdingiausių ir mažiausiai perpildytų visoje šalyje, o banglentininkai juos renkasi kaip populiariausią vietą. Čia taip pat yra garsių kurortinių miestų, tokių kaip Albufeira, Lagosas ir Vilamora, kurie taip pat pelnytai didžiuojasi savo paplūdimiais“, – sakė Algarvės turizmo biuro prezidentas Andre Gomesas.

Vienas nuostabių paplūdimių – Praia do Vale dos Homens – yra pačioje Vikentino lygumos širdyje – didelėje dirbamosios žemės ir pušynų teritorijoje. Į šį 500 m ilgio ramų paplūdimį, įrėmintą aukštų jūros uolų, veda didžiuliai mediniai laiptai.

Dėl uolų išsidėstymo jūroje atoslūgio metu čia susidaro uolų baseinėliai, kuriuose galima ramiai maudytis ir pamatyti anemonų, kalmarų, barakulų, gobijų, krevečių ir jūrų žvaigždžių.

Algarvėje yra ką veikti ir be poilsio paplūdimiuose bei jų tyrinėjimo. Regionas garsėja turtingu paveldu, kuriame susipina maurų ir portugalų įtaka, stebinanti architektūroje, virtuvėje ir tradicijose.

Algarvės svečiai gali apžiūrėti istorinius miestus Lagosą ir Farą, kuriuose grindinio gatvelės vingiuoja žavingais rajonais, kur daug spalvingų plytelių ir baltų pastatų.

Kulinarija čia puiki, ypač mėgstantiems jūrų gėrybes. Šviežiai sugautos žuvys ir jūrų gėrybės yra pagrindiniai vietos patiekalai, turistai ir vietos gyventojai išskiria ant grotelių keptas sardines arba kataplaną – aromatingą jūrų gėrybių troškinį.

Prie jų puikiai tinka garsusis portugališkas žaliasis vynas arba vietinių mėgstamas brendis.

Gamtos entuziastai gali tyrinėti atšiaurią Algarvės gilumą, kurioje įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai per vešlią gamtą, kalvas ir kamštinių ąžuolų miškus. Regione taip pat yra keletas gamtos parkų, įskaitant Ria Formozą – pelkėtą vietovę, kurioje galima pamatyti daugybę paukščių, ir Monšikės (Monchique) kalnus, iš kurių atsiveria kvapą gniaužiančios panoramos.

Šių metų pasaulio kelionių apdovanojimuose „World Travel Awards 2023“ Algarvė, esanti Pietų Portugalijoje, jau dešimtą kartą buvo išrinkta geriausia Europos paplūdimių vieta. Jokia kita vietovė nėra tiek kartų laimėjusi šio kelionių ir turizmo apdovanojimo.

Tarp kitų geriausių paplūdimių vietovių pateko Kanai (Prancūzija), Kerkyra (Graikija), Kosta Navarinas (Graikija), Maljorka (Ispanija), Marbelja (Ispanija), Porto Santo sala (Madeira) ir Sardinija (Italija).

Europos 2023-iųjų geriausieji:

Geriausia nuotykių turizmo kryptis: „Huesca La Magia“, Ispanija

Geriausias miestas: Lisabona, Portugalija

Geriausia kultūrinė kryptis: Ispanija

Geriausios sala: Madeira

Parengė Laura Bulvydė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?