Pasiūlymas Neries parko lankytojams: išmatas užkaskite duobėse

Dėl savaitgalį vyksiančios Plukių žydėjimo šventės Neries regioniniame parke esančiame Dūkštų ąžuolyne socialiniuose tinkluose skundžiasi sunerimę žmonės. Jie baiminasi, kad kai susirinks daug žmonių, nebus kur neiti atlikti gamtinius reikalus. Tuo tarpu parko administracija viešai parekomendavo eiti į mišką, išsikasti duobutę, padaryti ką reikia ir užkasti.

Parko pasiūlymas lankytojams – išmatas užkasti duobėse.<br>V. Balkūno nuotr.
Parko pasiūlymas lankytojams – išmatas užkasti duobėse.<br>V. Balkūno nuotr.
Parko pasiūlymas lankytojams – išmatas užkasti duobėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Parko pasiūlymas lankytojams – išmatas užkasti duobėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 5:26 PM, atnaujinta May 27, 2017, 7:04 AM

Sunerimusi lankytoja feisbuke pasiteiravo, ar bus renginio metu tualetai.

„Pasirūpinkite kad renginio metu būtų tualetas bent koks. Labai nepatogu kai ąžuolynas pilnas žmonių, šeimų, mažamečių vaikų, o pritūpti nėra kur“, – rašė ji.

Į tai Neries parko administracija atsakė: „Artimiausiu metu naujų WC statyti neketiname, net atvirkščiai – po truputį mažiname jų skaičių. Norėtume žmones įpratinti gamtinius reikalus atlikti miške, tačiau kultūringai – išsikasant duobelę ir ją vėliau užžeriant. Tai daug paprasčiau, nei statyti, remontuoti ir prižiūrėti medinius trikampius namukus – neturime valytojų, kurie galėtų juos prižiūrėti, o neprižiūrimi jie iškart tampa tokiais, į kurį joks lankytojas įžengti nenori...“

Netrukus pasipylė kitų lankytojų komentarai: „Kastuvėlį reiks nešiotis – ne kitaip, ne kitaip...“.

Kitas rašė: „O jei bekasdamas atkasi kažkieno prieš tai užkastą? Ne miškas, o minų laukas“.

Parko administracija atsakė greitai ir aiškiai: „Gamtoje organika suyra itin greitai. Minų lauku tampa, kai balti popieriai palikti plaikstytis ant samanų“.

Portalui lrytas.lt Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė sakė, kad tie tualetai per šventę bus, tačiau juos reikia prižiūrėti, o tam nėra galimybių.

„Žmonės gamtoje gamtinius reikalus daro tūkstantmečius. Nuo to pašiurpti nereikėtų. Mes visi žinome, kaip atrodo neprižiūrėti tualetai. Taip, blogybė yra tuštintis gamtoje, bet didesnė blogybė – neprižiūrėti ir dvokiantys tualetai. Arba jis turi būti švarus arba gamtinius reikalus reikia daryti kitur“, – sakė direktorė.

Pasiteiravus, kodėl viešoje erdvėje parko administracija siūlo žmonės tuštintis gamtoje, atsinešti kastuvėlį ir po to viską užkasti, direktorė nuo komentaro susilaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.