Perspėja apie pavojų gamtoje: iki tragedijos – vienas neatsargus poelgis

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) ir Kauno rajono savivaldybės vadovai sutarė derinti gaisrinės saugos priemonių planą. Apie tai kalbėta antradienį savivaldybėje vykusiame susitikime.

Gaisras miške.<br>AP nuotr.
Gaisras miške.<br>AP nuotr.
Gaisras miške.<br>AP nuotr.
Gaisras miške.<br>AP nuotr.
Gaisras miške.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Gaisras miške.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Gaisras miške.<br>AP nuotr.
Gaisras miške.<br>AP nuotr.
Gaisras miške.<br>AP nuotr.
Gaisras miške.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 23, 2019, 5:12 PM

„Yra vienas kelias – eiti pas žmones, juos šviesti ir jiems padėti“, – sakė Kauno rajono savivaldybėje apsilankęs Kauno PGV viršininkas Vidas Barauskas. Pulkininkas pastebėjo, kad didieji gaisrai tradiciškai vyksta balandį. Jie kyla dėl įvairių priežasčių, bet dažniausiai – dėl neatsargaus elgesio, ypač dėl pernykštės žolės deginimo.

„Gaisrų sukėlėjo portretas jau daug metų nesikeičia. Tai – maždaug 50 metų neatsakingas, turintis žalingų įpročių vyras“, – teigė V. Barauskas.

Šiemet pavasaris ankstyvas ir labai sausas, todėl gaisrų tikimybė itin didelė. ELTA primena, kad antrąją šv. Velykų dieną Kauno rajone užsidegė Lapių sąvartynas, o Bernatonių kaime liepsnojo sodyba „Vegynė“. Pirminiais duomenimis, liepsna ant pastatų persimetė nuo degančios žolės. Abiejų gaisrų metu žmonės nenukentėjo.

V. Barausko pastebėjimu, praėjusiais metais Kauno rajone irgi buvo nemažai gaisrų, ypač privačiose valdose. Kartu Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadovas gyrė Kauno rajono ugniagesių profesionalumą ir vykdomas prevencines priemones.

Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos vadovas Rytis Velžys pasakojo apie gyventojams dalijamus dūmų detektorius, sėkmingą bendradarbiavimą su kolegomis iš Punsko ir Krasnopolio (Lenkija), kartu vykdomus mokymus.

„Gesinant gaisrus, dalyvauja vis daugiau savanorių. Pavyzdžiui, neseniai Čekiškėje namą gesino devyni savanoriai“, – gyventojų pilietiškumu džiaugėsi R. Velžys. Kauno rajono ugniagesiai talkina ir kaimynams – malšina gaisrus Kėdainių bei Raseinių savivaldybėse.

Meras Valerijus Makūnas patikino, kad Kauno rajono žmonių saugumui ir toliau bus skiriama daug dėmesio. Rajono vadovas vylėsi, kad bendradarbiavimas su užsienio partneriais bus tęsiamas.

Gegužės 3 dieną su ugniagesiais gelbėtojais pakaunės gyventojai galės susitikti ir pabendrauti Šv. Florijono šventėje. Šiemet ji vyks Čekiškės miestelyje, praneša Kauno rajono savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.