Neryje norintys išsimaudyti kauniečiai priversti bristi per nešienautą pievą

Nuo vasaros karščių atsigaivinti norintys kauniečiai traukia maudytis į Nerį. Bet kai kuriems tenka bristi per nešienautą pievą, nors ji yra beveik miesto širdyje. Kodėl patraukli vieta nuolat apleista?

Tarp Brastos gatvės ir Neries esantys žolynai nešienauti, nors prie upės traukia nemažai žmonių, kurie pievoje jau išmynė taką.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Tarp Brastos gatvės ir Neries esantys žolynai nešienauti, nors prie upės traukia nemažai žmonių, kurie pievoje jau išmynė taką.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 6:25 AM

Vilijampolėje gyvenantys kauniečiai pastebi, kad jau ne pirmą vasarą nešienaujami greta Brastos gatvės esantys žolynai.

Ši gatvė driekiasi palei prestižiniu laikomo gyvenamųjų daugiabučių „Piliamiestis“ kompleksą. Vietovė yra visai netoli Senamiesčio, Neries pakrantėje, todėl nemažai kauniečių ten poilsiauja, maudosi.

Kaunietis Mindaugas Naudžiūnas pasakojo, kad per aukštą žolyną žmonės išmynė taką. Vadinasi, nemažai vasarotojų traukia prie upės.

„Keista, kad įmonė „Kauno švara“ nešienauja vietos, kur lankosi nemažai žmonių. Tokia pati situacija buvo ir pernai“, – sakė M.Naudžiūnas.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tvirtino, kad dalis teritorijos yra privatus sklypas, o likusi dalis – valstybinė žemė.

„Kauno švara“ yra įpareigota nušienauti valstybinę žemę. Privataus sklypo savininkas raštiškai yra įpareigotas laikytis Kauno miesto švaros bei tvarkymo taisyklių ir prižiūrėti savo sklypą“, – sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.