Indijos šiaurėje per potvynius ir nuošliaužas žuvo mažiausiai 15 žmonių

Šiaurės Indijoje per smarkių liūčių sukeltas nuošliaužas ir staigius potvynius žuvo mažiausiai 15 žmonių, o dar daugiau kaip 10 dingo, antradienį pranešė pareigūnai.

Potvyniai Indijoje.<br>SI/Scanpix nuotr.
Potvyniai Indijoje.<br>SI/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-19 17:12

Sinoptikai taip pat įspėjo dėl ateinančiomis dienomis pietinę Keralos valstiją paveiksiančių tolesnių smarkių liūčių. Ten potvyniai nuo penktadienio jau nusinešė mažiausiai 27 gyvybes.

Utarančalo valstijos pareigūnai teigė, kad antradienį per naujas nuošliaužas žuvo 10 žmonių, o pirmadienį per panašius incidentus žuvo dar penki žmonės. Per dar vieną nuošliaužą šiaurinėje Almoros provincijoje žuvo penki žmonės, kai jų namą užgriuvo didžiuliai akmenys ir purvas.

Indijos meteorologijos departamentas antradienį pratęsė ir išplėtė paskelbtą įspėjimą dėl orų ir prognozavo, kad regione artimiausias dvi dienas lis „smarkus“ ir „labai smarkus“ lietus.

Sinoptikai nurodė, kad kai kuriose teritorijose pirmadienį iškrito daugiau kaip 400 mm kritulių.

Indijos šiaurėje nuošliaužos kelia nuolatinį pavojų, tačiau, anot ekspertų, jos tampa vis dažnesnės, lyjant nepastoviam lietui ir tirpstant ledynams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.