Ekvadore nuslinkus lavinai žuvo į ugnikalnį kopusi kanadietė

Viena Kanados pilietė žuvo, o jos tėvynainis buvo sužeistas kopdami į Čimboraso ugnikalnį, Ekvadoro aukščiausią viršukalnę, kai nuo jo šlaito nusirito lavina, ketvirtadienį pranešė gelbėjimo tarnybų pareigūnai.

Čimborazo ugnikalnis. <br>IM/Scanpix nuotr. 
Čimborazo ugnikalnis. <br>IM/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-08 10:42

Gelbėjimo tarnybos ECU911 padalinio Riobambos mieste pranešime sakoma, kad vyras, prisistatęs kaip 24 metų kanadietis, paskambino ir pranešė apie nelaimingą atsitikimą, nusinešusį 25-metės jo kopimo partnerės gyvybę.

Vyras sakė, kad jie kopė į Čimborasą – potencialiai veikiantį ugnikalnį, kurio viršūnę apskritus metus dengia sniegas ir ledas.

Šis 6 293 metrų aukščio ugnikalnis, priklausantis Andų kalnynui, yra maždaug už 130 km į pietus nuo sostinės Kito. Jis yra aukščiausia viršukalnė Ekvadore ir vienas aukščiausių ugnikalnių pasaulyje.

Lavina nuslinko didesniame kaip 5 km aukštyje. ECU911 nurodė, kad gelbėtojai sugebėjo nukelti nuo šlaito gyvą likusį kanadietį, kurio „sveikatos būklė stabili“.

Nacionalinė rizikos valdymo ir gelbėjimo tarnybų agentūra per „Twitter“ parašė, kad lavina „dėl nežinomų priežasčių“ nuslinko anksti ketvirtadienį, kai alpinistai kopė į Čimborasą.

Pranešime sakoma, kad gelbėtojų grupės ieško galimybių pargabenti žuvusios moters kūną.

Nors kopti į jį pavojinga, Čimborasas yra populiarus tarp Ekvadoro ir užsienio alpinistų.

Pernai spalį lavina palaidojo 16 ekvadoriečių, kopusį į ugnikalnio viršūnę. Penki jų žuvo, o vienas iki šiol nėra rastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.