Malaizijoje per potvynius žuvo 5 žmonės, 70 000 evakuota

Malaizijos šiaurėje per musonų sukeltus potvynius žuvo mažiausiai penki žmonės, o daugiau kaip 70 tūkst. buvo evakuoti į laikinas prieglaudas, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Potvyniai Malaizijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Malaizijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2022, 1:53 PM

Nuo savaitgalio, kai prasidėjo potvyniai, daugiau kaip 31 tūkst. žmonių turėjo palikti savo namus Kelantano valstijoje, o dar daugiau kaip 39 tūkst. gyventojų – kaimyninėje Terenganu, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Bernama“.

Gelbėjimo tarnybos informavo, kad žuvo penki žmonės.

„Vanduo buvo pakilęs beveik 3 metrus“, – naujienų agentūrai AFP sakė Muhammadas Ameenudinas Badrulas Hisyamas, Kelantano valstijos Kuala Krai rajone valydamas savo namą, kurį jo šeima patvinus netoliese tekančiai upei turėjo palikti.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad pirmadienį Kelantane žuvo keturi žmonės: tris vandenyje braidžiusias seseris nutrenkė elektra, be to, nuskendo metų ir trijų mėnesių vaikas.

Penktoji auka yra dvejų metų mergaitė, kurią sekmadienį Terenganu valstijoje nusinešė potvynio srautai.

Žmonės buvo evakuojami ir Pahango, Džohoro bei Perako valstijose, sakoma „Bernama“ pranešime.

Potvynių šioje 33 mln. gyventojų turinčioje Pietryčių Azijos šalyje musoninės liūtys sukelia kasmet. Musonų sezonas tęsiasi nuo lapkričio iki kovo.

Pernai gruodį šalyje kilo didžiausi per visą jos istoriją potvyniai, žuvo daugiau kaip 50 žmonių, dar tūkstančiai neteko namų.

Naujasis Malaizijos premjeras Anwaras Ibrahimas vėliau trečiadienį turi apsilankyti kai kuriuose paveiktuose rajonuose. Jis yra sakęs, kad vyriausybė skirs papildomų lėšų nelaimės padariniams likviduoti.

Anwaras Ibrahimas, kuris taip pat yra finansų ministras, antradienį parlamente sakė, kad vyriausybė Nacionalinei nelaimių valdymo agentūrai iš pradžių skiria 400 mln. rigitų (85 mln. eurų).

Nelaimių valdymo pareigūnai nurodo, kad labiausiai potvynių paveiktose valstijose padėtį stebės iš oro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.