Už bandymą papirkti Aplinkos apsaugos departamento pareigūnus – 7 tūkst. eurų bauda

Kauno miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, kaunietį E. R. pripažino kaltu dėl bandymo papirkti Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnus ir skyrė 10 500 eurų baudą. Kaltinamajam pripažinus savo kaltę, bausmė sumažinta vienu trečdaliu.

Aplinkosaugininkai vyrą įspėjo dėl gresiančios atsakomybės už bandymą papirkti valstybės tarnautojus, tačiau kauniečio tai neatgrasė.<br>AAD nuotr.
Aplinkosaugininkai vyrą įspėjo dėl gresiančios atsakomybės už bandymą papirkti valstybės tarnautojus, tačiau kauniečio tai neatgrasė.<br>AAD nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-08-03 15:49

Ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai atliko per 20 dienų, tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius.

Bylos duomenimis, Kaune gyvenantis E. R., siekdamas išvengti atsakomybės dėl administracinių nusižengimų padarius žalą aplinkai, siūlė ir bandė tartis dėl kyšio. Aplinkosaugininkai vyrą įspėjo dėl gresiančios atsakomybės už bandymą papirkti valstybės tarnautojus, tačiau kauniečio tai neatgrasė.

Nuvykus pakartotiniam vizitui įvertinti ar buvo pašalinti miško sanitarinės apsaugos pažeidimai, šis asmuo AAD pareigūnams davė 300 eurų kyšį, o aplinkosaugininkai apie tai informavo STT.

Rugpjūčio 2 dieną Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai patenkino prokuratūros prašymą procesą užbaigti teismo baudžiamuoju įsakymu ir skyrė E. R. baudą, kurią, vadovaujantis Baudžiamojo kodekso 64(1) str., sumažino vienu trečdaliu. Galutinę 7 tūkst. eurų dydžio baudą kaltinamasis privalės sumokėti per 12 mėnesių nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.