Filipinų sostinę supurtė 5,7 balo žemės drebėjimas

Antradienį Filipinų sostinę Manilą supurtė 5,7 balo žemės drebėjimas, pranešė JAV geologijos tarnyba (USGS). Žmonės puolė bėgti iš pastatų, mieste trumpam nutrūko traukinių eismas.

Evakuacija dėl žemės drebėjimo. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Evakuacija dėl žemės drebėjimo. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 3:56 PM, atnaujinta Dec 5, 2023, 3:57 PM

Stiprus žemės drebėjimas smogė prie pagrindinės šalies Luzono salos 4.23 val. vietos (10.23 val. Lietuvos) laiku 77 km gylyje, maždaug už 94 km į pietvakarius nuo Manilos, pranešė USGS.

Socialiniuose tinkluose pasidalintuose vaizdo įrašuose buvo matyti traukinio platformoje susispietę susigūžę keleiviai, iš Senato pastato išeinantys žmonės.

Policijos nuovada Lubango saloje, esančioje mažiau nei už 50 km į pietvakarius nuo epicentro, drebėjo apie 10 sekundžių, policininkai išėjo į lauką, sakė nuovados pareigūnas ir pridūrė, kad kol kas žalos ar aukų nėra.

Naujas žemės drebėjimas ištiko Filipinus po virtinės stiprių drebėjimų ir pakartotinių smūgių netoli pietinės Mindanao salos, kurią vėlai šeštadienį supurtė 7,6 balo žemės drebėjimas, dėl jo trumpam buvo paskelbtas įspėjimas dėl galimo cunamio. Per drebėjimą žuvo mažiausiai trys žmonės, 17 buvo sužeisti, tūkstančiai vis dar yra evakuacijos centruose.

Žemės drebėjimai Filipinuose dažni, nes šalis yra palei Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“, intensyvaus seisminio ir vulkaninio aktyvumo lanką, nusidriekusį nuo Japonijos per Pietryčių Aziją ir Ramiojo vandenyno baseiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.