Su kokių Zodiako ženklų mamomis vaikams yra geriausia gyventi?

Iš horoskopo galima sužinoti ne tik savo ateitį, bet ir suprasti, kas vyksta šiuo metu. Kiekvienai dailiosios lyties atstovei – esamai ar būsimai mamai  naudinga žinoti savo požiūrį į vaikus, įvertinti savo elgesio modelį. Portalo zhenskoe-mnenie.ru nuomone, tai padeda pagerinti savo santykius su vaikais, o šeima tampa laimingesnė ir stipresnė.

Kiekvienai dailiosios lyties atstovei – esamai ar būsimai mamai naudinga žinoti savo požiūrį į vaikus, įvertinti savo elgesio modelį.<br>123rf.com
Kiekvienai dailiosios lyties atstovei – esamai ar būsimai mamai naudinga žinoti savo požiūrį į vaikus, įvertinti savo elgesio modelį.<br>123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2015, 11:12 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 6:19 AM

Avinas

Moteris Avinas visada stengiasi tapti geriausia mama pasaulyje. Norėdama tai padaryti, ji perverčia tonas knygų, išnaršo tūkstančius svetainių, daro viską, kas tik įmanoma, siekdama, kad jos vaikai būtų geriausi, protingiausi ir tobuliausi pasaulyje! O specialistų (gydytojų, mokytojų, psichologų) patarimai ir konsultacijos – tuščios frazės, nes tik ji geriausiai žino, ko reikia jos vaikui.

Mamos Avinai pakankamai anksti pradeda manyti, kad jų vaikai jau yra pakankamai suaugę, todėl užkrauna jiems didelę atsakomybės ir lūkesčių naštą.

Tokia mama organizuoja šeimos gyvenimą taip, kaip patogu joms pačioms, beveik neatsižvelgdamos į jų „jau suaugusių“ vaikų poreikius. Būtent todėl Avinų vaikams lemta turėti trumpą vaikystę, jie anksti tampa savarankiški ir atsakingi. Vaikai anksti palieka tėvų lizdą.

Jautis

Moteris Jautis neįsivaizduoja savo gyvenimo be vaikų juoko. Juk vaikai – gyvenimo gėlės, jie vertingesni už visus pasaulio lobius, todėl motina juos be galo myli ir garbina.

Tuo pat metu ji yra teisinga ir kontroliuoja visas vaikų problemas. Mama Jautis yra švelni, jai patinka glamonėti ir bučiuoti savo vaikus.

Bet paaugusius vaikus pradeda smaugti perdėta globa ir meilė. Šios motinos yra linkusios sekti ir kontroliuoti vaikų gyvenimą net po santuokos.

Dvyniai

Ši mama visų pirma vaikus moko nepriklausomybės. Ji daug laiko ir pastangų skiria vaikų lavinimui ir žaidimams, didžiuojasi jų mokslo pasiekimais bei pomėgiais.

Tai demokratiška mama, nes ji savo vaikui stengiasi būti geriausiu draugu. Bet jeigu ji užsimanys nepagrįsto paklusnumo, tuomet rizikuoja sugadinti pasitikėjimu grįstus ryšius su savo vaiku.

Dvyniai yra gana žaismingi ir lengvai bendrauja su vaikais, tačiau pakankamai paviršutiniškai. Štai kodėl vaikai anksti nustoja konsultuotis ir atvirauti su savo motinomis. Tačiau, nepaisant to, draugiški santykiai tarp jų išlieka visą gyvenimą.

Vėžys

Mama Vėžys yra labai jautri bet kokiai su vaikais susijusiai smulkmenai. Savo vaikų ašaras motina yra pasirengusi bet kokiu būdu pakeisti į šypsenas.

Ji gali į skutelius suplėšyti savo vaiko skriaudiką, bet tuo pačiu metu išlikti švelni ir rūpestinga. Motina labai mėgsta rinkti įvairius sentimentalius niekučius – laiškus, piešinius, fotografijas – viską, kas gali priminti jos augančius vaikus. Vėžys Mama per daug rimtai auklėja ir moko savo vaikus. Labai dažnai vaikai tampa šeimyniški ir atsidavę namų jaukumui. Vaikų emocionalumo vystymąsi įtakoja mamos pergyvenimai. Dėl to ateityje vaikams gali kilti rūpesčių meilės reikaluose.

Liūtas

Ši motina – tikra karalienė. Ji stengiasi savo vaikams suteikti viską, kas geriausia, kokybiška ir brangu. Svarbiausia liūtei, kad jos vaikas būtų laimingas ir savimi pasitikėtų.

Ji mielai žaidžia ir auklėja savo palikuonis, taikydama įvairias mokymo metodikas. Ji daug laiko ir pastangų skiria išorinei pusei, tačiau visiškai pamiršta apie vaiko vidinį pasaulį, kas yra svarbiausia žmogaus emociniam vystymuisi.

Mergelė

Labai santūri motina. Iš šalies net gali atrodyti, kad ji šaltai elgiasi su savo vaikais. Bet tai ne tiesa.

Mergelė visada atidžiai išklauso savo vaiką, jam pataria, o kai reikia pagalbos, visada padeda. Ši mama moko vaikus savarankiškumo, galvoti savo galva.

Ji padės savo atžaloms visą gyvenimą. Savo jausmus Mergelė dažniausiai išreiškia veiksmais, o ne žodžiais ir glamonėmis. Mergelės ypatingą dėmesį kreipia į vaiko fizinį vystymąsi, higieną bei sveiką mitybą. „Sveikame kūne – sveika siela“, – toks yra Mergelės motinos šūkis.

Svarstyklės

Svarstyklės, pavargusios nuo buities darbų, triukšmo ir chaoso, tampa impulsyviomis ir irzliomis.

Vienok, šios motinos visada teisingos ir sąžiningos su savo vaikais. O šie stengiasi nenuliūdinti ir ir nenuvilti savo motinų. Labai dažnai Svarstyklės savo vaikui visų pirma tampa drauge. Ypač, jei augina dukteris. Bėgant laikui tarp motinų ir dukterų išsivysto pasitikėjimo kupini santykiai. Bet jei Svarstyklės užmezga aistringą romaną, tuomet jos gali iš viso pamiršti savo vaikus.

Skorpionas

Mamos Skorpionai turi labai stipriai išvystytą intuiciją, todėl beveik visada žino, kai kažkas klostosi negerai ir stengiasi apsaugoti savo vaikus nuo klaidų.

Ši motina be galo myli savo vaikus, skiria jiems daug laiko, jėgų ir pinigų.

Vienok, Skorpionai sugeba vaikams kurti nuolatinę emocinę įtampą ir kišti savo nosį į visus atžalų reikalus. Motinos nori visada ir visur kontroliuoti savo vaikus, nepriklausomai nuo jų amžiaus. Dėl to jos stabdo vaikų savarankiškumą.

Šaulys

Tai – rimta ir organizuota mama, visas gyvenimas surikiuotas pagal grafiką: maistas, žaidimai, plaukimas, miegas.

Ši motina – nepakartojama žaidimų, fejerverkų, švenčių karalienė. Jos puikus humoro jausmas niekada neleidžia vaikams nuobodžiauti!

Ši mama rūpestinga, padeda vaikams intelektualiai vystytis. Vienok emociniame lygmenyje jos vaikai anksti turi pradėti rūpintis patys savimi. Todėl jų asmeninis gyvenimo rezultatas – „kaip pavyks“.

Ožiaragis

Ši mama labai griežta ir reikli. Ji netoleruoja netvarkos ir nepaklusnumo. Turi per daug rimtą požiūrį į režimą ir tvarką, todėl vaikas nesijaučia laisvas ir atsipalaidavęs.

Tačiau už šios geležinės kaukės slypi daug meilės ir švelnumo. Juk vaikas – tai šios motinos visatos centras, ir ji yra pasirengusi nuversti kalnus, kad įgyvendintų savo vaiko svajones.

Ožiaragių vaikai greitai vystosi intelektualiai. Bet jiems, kaip ir Mergelės vaikams, trūksta motiniško švelnumo ir šilumos. Todėl šių Zodiako ženklų vaikai pakankamai vėlai subręsta emociškai.

Vandenis

Vandeniai mėgsta laisvę, jie ryžtingi, visada pasiruošę ieškoti nuotykių. Todėl šio ženklo motinos savo vaikams suteikia visišką mąstymo ir veikimo laisvę, kad jie patys galėtų plėsti galimybių ribas.

Vienok, Vandeniai yra patys valdingiausi iš visų oro stichijos ženklų. Todėl vaikus, kurie yra silpnos asmenybės (daugiausia dukterys), Vandeniai visam gyvenimui pririša prie savęs. Kai kada motinų Vandenių sūnūs tampa pačiais tikriausiais mamyčiukais.

Žuvys

Ši mama – jautri ir atlaidi. Ji daro viską, kas įmanoma ir neįmanoma dėl vaikų laimės ir gerovės.

Mama save ir vaikus suvokia kaip nedalomą vienetą, todėl juos supažindina su absoliučiai visomis gyvenimo sritimis, net tomis, apie kurias vaikams yra per anksti žinoti.

Toks auklėjimas prisideda prie per daug ankstyvo vaiko emocinio ir seksualinio gyvenimo formavimosi.

Žuvys yra linkusios pernelyg rūpintis savo vaikais, atimdamos iš jų galimybę patiems gauti patirties. Reikėtų duoti vaikams daugiau laisvės ir pasitikėti jų jėgomis.

Parengė Rytė Petrulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.