Palmira perspėja: jokių pretenzijų artimiesiems

Savaitgalis – rudens lygiadienio laikas. Įvairiose tradicijose šis metas apgaubtas mistikos, net pavojų. Senieji arijai zoroastriečiai aiškino, kad tokiu metu vyksta perėjimas, susimaišymas, todėl silpnėja apsauga ir prie mūsų gali prilipti negeros jėgos. Ugnis buvo laikoma geriausia apsauga. Tad laužų deginimo paprotys per lygiadienį turi gilią prasmę. Net jei nedalyvausite viešuose lygiadienio šventimuose, o būsite vieni su šeima, draugais, uždekite laužą savo sode, užkurkite namuose židinį, krosnį ar uždekite žvakę (o su ja apeikite visus namus, ilgėliau sustodami kambarių, koridorių kertėse bei ties durimis).

 Palmira Kelertienė.<br> D.Stankaus nuotr.
 Palmira Kelertienė.<br> D.Stankaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2018, 5:30 AM, atnaujinta Sep 22, 2018, 12:05 PM

Šeštadienis – Mergelės ženklo pabaigos laikas, tad itin palankus tvarkytis iš esmės namuose. Itin veiksminga bus namus išplauti, išvalyti šaltu vandeniu. Tądien bus svarbu taikytis, atnaujinti nutrūkusius ryšius, stiprinti esamus su draugais, giminaičiais. Nepalanku nutraukti asmeninių santykių. Šeštadienį patartinas uždaresnis šeimos bendravimas. Atminkite: jokių pretenzijų artimiesiems – ne laikas teisti, smerkti, barti. Ypač reikėtų vengti reikšti nepasitenkinimą už save daug vyresniems arba jaunesniems – tai kartų konflikto metas.

Nors šeštadienį bus gana sudėtinga bendrauti ir tikėtinos įvairios traumos, kliūtys kelyje, vis dėlto tądien bus ir palankių akimirkų. Sėkmingesnis laikas bus tarp 13 val. 30 min. ir 15 val. 30 min., kai verta susitikti su jums svarbiu žmogumi, kai gerai atsiprašyti, taikytis.

Šeštadienį 6 val. 41 min. Merkurijus įeis į Svarstyklių ženklą, kuriuo judės iki spalio 10 d. Kai Merkurijus Svarstyklėse, stengiamasi išgirsti, suprasti kitą ir pačiam būti naudingam. Bendravimo pagrindu tampa abipusis supratimas ir pagarba. Stiprėja dalykinės ir asmeninės partnerystės ryšiai.

Iš penktadienio į šeštadienį buvo gerai sapnuoti žemę, joje dirbti, matyti ar valgyti duoną. Blogai būti nuogam, išvysti žaibą, kur nors važiuoti.

Blogas ženklas: sutikti žmogų su tuščiais kibirais, jei išjungtų vandenį jums prausiantis, susižeisti kruvinai, indus daužyti; raudona spalva.

Geras ženklas: sutikti žmogų su pilnais kibirais, jei kas nors netyčia vandeniu aplietų, kojas sušlapti (kažkas prisiima jūsų nuodėmes); sidabriniai, žydri tonai.

Avinas (03 21–04 20). Ar viskas gerai? Pastaruoju metu tuo nelabai tikite? Sunkusis Mergelės laikas išsekino? Šeštadienį būtų gerai apsilankyti pas gerus draugus – suprasite, jog ne tik neturite pagrindo nerimui, bet ir galite vienaip ar kitaip pakreipti įvykių eigą.

Jautis (04 21–05 20). Jei šeštadienį susitiksite ar bent pasikalbėsite su tais, apie kuriuos galvojate, – jausitės daug smagiau. Užsiimkite kuo nors neįprastu – jums reikėtų atitrūkti nuo kasdienybės problemų.

Dvyniai (05 21–06 21). Ar norite sužinoti, ko jums reikia? Tereikia apsidairyti aplinkui, susitikti su draugais, ir taps ramu. Tuomet drąsiai paleiskite, kas ne jūsų. Kuo sėkmingiau atsikratysite iliuzijų dabar, tuo efektyvesnė jūsų veikla bus artimiausiu metu. Tik nebūkite kategoriški bendraudami tiek su savo tėvais, tiek su vaikais.

Vėžys (06 22–07 22). Nesivadovaukite savo norais bei poreikiais, įsitikinimais – apkartinsite savaitgalį.

Liūtas (07 23–08 22). Vizitams, pasirodymams viešumoje labiau tinkamas šeštadienis. Šiomis dienomis labiau pasaugokite sveikatą – bus didesnė traumų tikimybė.

Mergelė (08 23–09 22). Šeštadienis nebus lengvas – netikėti darbai, rūpesčiai, konfliktai, sveikatos pablogėjimas. Šios dienos itin netinkamos santykiams aiškintis.

Svarstyklės (09 23–10 23). Šeštadienis bus visai smagus, jei vakare suruošite mažą šventę artimiesiems bei draugams ar mylimam žmogui. Bet pasirūpinę gera kitų nuotaika, nepamirškite ir savęs.

Skorpionas (10 24–11 22). Šeštadienis – sąlygiškai ramus, introvertiškas metas, nors vakare atkusite. Ir tai bus nebloga proga išsiruošti į svečius.

Šaulys (11 23–12 21). Realesnis savų galimybių vertinimas padės išvengti neįvykdomų pažadų bei tuščių išlaidų, taip pat apsaugos nuo šeiminių skandalų. Labiau pasaugokite savo turtą bei sveikatą, nerizikuokite vairuodami.

Ožiaragis (12 22–01 19). Jei pajusite, jog stinga artimųjų dėmesio, meilės, – žinokite, jog jūsų reakcijos kiek perdėtos. Tiesiog dabar esate pavargę ir jums reikia gero poilsio.

Vandenis (01 20–02 18). Šeštadienį jūs dėmesio centre, ir ne vienas norės susitikti, pasikalbėti. Pagaliau išgirstate ir ilgai lauktas naujienas, susitinkate žmones, kurių niekaip anksčiau negalėjote išvysti. Bet ar neteks nusivilti?

Žuvys (02 19–03 20). Nepraraskite pasitikėjimo savimi, vykite nuo savęs visas netikusias, liūdnas mintis. Atsisakykite bendrauti su egoistais bei pesimistais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.