Aštuntą mėnesį nėščia anoreksikė H. Griffiths sveria vos 50 kilogramų

Plika akimi matomi šonkauliai ir neįtikėtino plonumo rankos: 21 metų anoreksija serganti Holly Griffiths vos sugeba pasirūpinti savo pačios sveikatos būkle, tačiau kartu grumiasi ir dėl būsimos dukrelės gyvybės.

Neįtikėtina, tačiau atlikus echoskopijos procedūrą, jos gydytojas patvirtino, jog jau greitai šį pasaulį išvysianti mažylė šiuo metu laikosi kuo puikiausiai.<br>"Facebook"
Neįtikėtina, tačiau atlikus echoskopijos procedūrą, jos gydytojas patvirtino, jog jau greitai šį pasaulį išvysianti mažylė šiuo metu laikosi kuo puikiausiai.<br>"Facebook"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-08 15:28, atnaujinta 2018-03-04 20:05

Neįtikėtina tai, kad jos kūne užsimezgusi nauja gyvybė – jau beveik visiškai susiformavęs kūdikėlis.

Holly kenčia nuo valgymo sutrikimų jau 8 metus, tačiau tai nesutrukdė jai išnešioti savo pirmagimio, vardu Dylan, kuriam šiuo metu yra dveji.

Vidutiniškai nėščia moteris turėtų suvartoti apie 2 tūkst. kalorijų per dieną, tačiau Holly suvartoja vos 800–1200, valgydama vieną riekelę duonos pusryčiams, salotas priešpiečiams bei makaronus pietums. Vakarienės ji nevalgo.

Neįtikėtina, tačiau atlikus echoskopijos procedūrą, jos gydytojas patvirtino, kad jau greitai šį pasaulį išvysianti mažylė šiuo metu laikosi kuo puikiausiai.

„Žinau, kad turiu valgyti dėl vaikelio sveikatos, bet sunku valgio metu atsikratyti minčių, jog esu stora“, – teigia Holly Griffiths (21 m.) iš pietų Londono, kuri šiuo metu yra susižadėjusi su savo vaikelio tėvu Harrisonu Bogbanovsu (24 m.).

„Kai supratau, kad laukiuosi, siaubingai išsigandau, jog priaugsiu svorio. Sirgdama anoreksija negalėjau atsikratyti minčių apie tai, kad pavalgius būtina suvartotą maistą išvemti. Nėštumo metu tai vykdavo savaime. Aš kenčiau nežmonišką rytinį pykinimą, kuris lėmė svorio kritimą“, – pasakoja Holly.

Kai Holly laukėsi pirmagimio Dylano, ji buvo tokia išsekusi ir liekna, kad jos šonkauliai sulūžo vaikeliui augant.

Dėl šios priežasties 37-os nėštumo savaitės viduryje Holly teko gimdyti. Dylan gimė sveikas, tačiau Holly neapleido kaltės jausmas, kad dėl jos sveikatos problemų ji sukėlė grėsmę savo vaikelio gyvybei.

Holly tebuvo 8 metai, kai ji pradėjo kovą su mitybos sutrikimais. Ji kaltina per baleto pamokas jai darytą spaudimą, kad ji privalo būti kuo lieknesnė.

Sulaukusi 12 metų ji pirmą kartą atsidūrė psichiatrinėje ligoninėje.

Planuojama, kad šį kartą Holly taip pat teks gimdyti 37-ąją savaitę.

„Ačiū Dievui, kad mano mažylė yra sveika. Gydytojai patenkinti jos būkle. Kaip įmanydama stengsiuosi išmokyti savo vaikus teigiamai žiūrėti į maistą. Neatleisčiau sau, jeigu jie turėtų tokių pačių problemų, kokių turiu aš“, – sako ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.