Kūdikystėje 90 proc. kūno nudegusi britė švenčia išleistuves

Mokyklos šokių vakaras yra išskirtinis ir įsimintiniausias paauglių įvykis, pažymintis mokslo metų triūsą ir vidurinės mokyklos baigimą.

16-metei Terri Calvesbert mokyklos šokių vakaras buvo itin įspūdingas įvykis.<br>"Facebook"
16-metei Terri Calvesbert mokyklos šokių vakaras buvo itin įspūdingas įvykis.<br>"Facebook"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-17 17:11, atnaujinta 2018-03-02 23:20

Metų renginys jau spėjo tapti gyva paauglių tradicija. Tačiau 16-metei Terri Calvesbert mokyklos šokių vakaras buvo itin įspūdingas įvykis.

Mergaitė visam gyvenimui neteko normalios išvaizdos, kai būdama dvejų, nukentėjo nuo gaisro savo pačios namuose.

Į Vestborno akademijoje surengtą didžiulę šventę mergina atvyko prašmatniu „Rolls-Royce“ automobiliu.

Kaip ir daugelis paauglių, prieš šokių vakarą Terri labai jaudinosi ir nekantravo. „Buvo labai smagu susitikti su draugais ir mokytojais. Tai buvo nuostabus vakaras, į kurį susirinko daugiau nei šimtas žmonių“, – tikino paauglė.

Į mokyklos vakarą susirinko ir visa Terri šeima: tėvai ir seneliai.

Į šventę atvykusi mergina, kuri visą gyvenimą mokėsi namie, savo mokyklos draugų buvo šiltai sutikta kaip didžiausia renginio žvaigždė. Šiuo metu paauglė per vasaros atostogas po įtemptų mokslo metų ir vidurinės mokyklos egzaminų tikisi pailsėti.

Mergina nuo rugsėjo mėnesio Otlo koledže planuoja studijuoti gyvūnų slaugą. Jos tėvas tikina, jog labai didžiuojasi, kad jo dukra baigė vidurinę mokyklą ir dalyvauja iškilmingoje šventėje su kitais mokyklos draugais.

T. Calvesbert vos nemirė nudegusi apie 90 proc. visos kūno odos, kai mergytei buvo vos 23 mėnesiai. Nelaimė įvyko jos pačios namuose, kai mažylės mama miegamajame pamiršo užgesinti cigaretės nuorūką ir tokiu būdu sukėlė gaisrą.

Ugniagesiai, gesinę užsidegusius namus ir išvydę nuo ugnies nukentėjusį mažametės kūną, pagalvojo, kad tai buvo suanglėjusi lėlė. Vienintelė mergaitės kūno vieta, kuri išvengė ugnies liepsnų, buvo mažas odos lopinėlis, apdengtas šlapia servetėle.

Per nelaimę mažylė neteko plaukų, nosies, akies vokų. Mergaitės motina, ponia Minter buvo taip sukrėsta pastarojo įvykio, kad beveik nutraukė bendravimą su savo vyru ir dukra.

Dabar Terri gyvena kartu su savo tėčiu ir pamote.

Tikroji mergaitės motina paliko šeimą po gaisro praėjus dviem mėnesiams. T. Calvesbert yra iškentusi daugiau negu 50 skausmingų operacijų. Paauglei, kuri dabar nešioja šviesių plaukų peruką, odos persodinimo operacijas teks kęsti visą gyvenimą.

Dėmesį į Terri padėtį atkreipė tūkstančiai mergaitę paremti norėjusių žmonių iš viso pasaulio. Tarp jų – ir įtakingos žvaigždės, tokios kaip Tony ir Cherie Blairai bei Victoria Beckham.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.