„Vikingų loto“ milijonus su norvegais pasidalijęs vilnietis darbo nemes

„Stipriai tikėjau ir nenuleidau rankų“, – vos atvykęs į „Olifėjos“ būstinę ištarė vilnietis, trečiadienio vakarą kartu su dviem norvegais laimėjęs „Vikingų loto“ pagrindinį prizą – beveik 2,3 milijono litų. Kultūros srityje vadovaujamą ir ugdomąjį darbą dirbantis vyras atspėjo šešis pagrindinius skaičius ir netrukus savo sąskaitoje pamatys trečdalį prizo – 764 tūkstančius litų.

Loterijoje „Vikingų loto“ pasisekė jau dviem lietuviams.
Loterijoje „Vikingų loto“ pasisekė jau dviem lietuviams.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:06 PM

Laimingą bilietą vilnietis pirko internetu trečiadienio rytą, o jau kitos dienos popietę atvykęs į loteriją pasakojo, kaip jautėsi kompiuterio ekrane pamatęs šešiaženklę sumą.

„Net kojas pakirto. Apie tai kalbėti sunku – reikia viską patirti pačiam“, - sakė jis.

Vyras loterijos bilietus perka kas savaitę, paprastai antradieniais, ir taip jau ne vienerius metus. Iki šiol didžiausia jo laimėta suma buvo 270 litų. Dažniausiai jis perka po 10, šį kartą turėjo net 14 bilietų – visus juos pirko internetu. Pasak vilniečio, jam labiausiai patinka tos loterijos, kuriose pats gali rinktis skaičius. O internetu perka todėl, kad ten yra patogi programėlė, kuri išrenka dažniausiai ir rečiausiai krentančius skaičius. Laimingo bilieto skaičius vilnietis kaip tik pasirinko pagal programėlę: „Rėmiausi skaičių kritimo statistika, skaičiavau, dėliojau. Daug dirbau“, - juokėsi jis. Pirkti bilietus internetu žaidėjas pradėjo prieš pusmetį: „Tai labai patogu. Seniau nusipirkti bilietą parduotuvėje dažnai pamiršdavau, bet dabar tai galiu padaryti kada panorėjęs – net kai parduotuvės jau uždarytos“, - pasakojo jis.

Nors pagrindinis vilniečio darbas – valstybinėje įstaigoje, jis teigė, kad veiklos turi ir daugiau. Pasak jo, iš vieno ir dar tokio menko atlyginimo vargiai pragyventų. Laimėtojas suskaičiavo, kad norėdamas sukaupti laimėtą sumą, turėtų dirbi bemaž 20 metų. Vyras pasiguodė, kad įtemptas dienos grafikas privertė pamiršti laisvalaikį ir pomėgius. Jis mėgsta žvejoti, keliauti, domisi automobilių sportu ir tikisi, kad dabar visa tai bent šiek tiek atgaivins.

Kol kas apie laimėjimą žaidėjas dar niekam neprasitarė ir greičiausiai to nedarys: „Pasakysiu nebent vienam žmogui, bet apie jį pasakoti nenoriu. Galbūt vėliau sužinos ir dukra.“ Vyro tėvai mirę, o žmonos jis neturi.

„Kai ateisiu į protą, tada ir planuosiu“, - juokėsi vyras, paklaustas, ką ketina daryti su laimėta suma. Neseniai artimų žmonių netektį iškentęs vilnietis sakė: „Kai yra nelaimė – turi susigulėti, kai didelis džiaugsmas – taip pat.“ Vis dėlto, pasvajoti jis sutiko. Vyras už paskolą yra nusipirkęs butą, todėl pirmiausia grąžins skolas bankui. Galbūt nusipirks ir naują automobilį.

Laimėtojas dalį pinigų atidės ir dukrai. Rūpestingas tėtis planuoja dalį laimėjimo skirti jos būsimoms studijoms: „Į Kembridžą gal neišleisiu, bet kažkur kukliau – būtinai.“ Apie laisvesnį gyvenimą laimėtojas negalvoja: „Darbų nemesiu, kavinių kasdien lankyt nepradėsiu – galiu greitai priprasti“, - juokavo jis.

Paklaustas, ar prieš laimėjimą neturėjo jokios nuojautos, vyras atsakė: „Tą naktį labai gerai išsimiegojau, nors prieš tai du tris mėnesius sunkiai sudėdavau bluostą. Matyt, nusprendžiau, kad prieš laimėjimą reikia pailsėti.“

Tai jau antras Lietuvoje laimėtas „Vikingų loto“ pagrindinis prizas. Pirmą kartą tokia sėkmė nusišypsojo finansininkei iš Klaipėdos, kuri atspėjusi šešis pagrindinius skaičius laimėjo 1,5 milijono litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.