Beveik 100 tūkst. litų pašalpą gaunanti bedarbių pora valdžios prašo didesnio būsto

Bedarbių pora, per metus gaunanti 27 tūkst. svarų pašalpą (apie 99 tūkst. litų), prašo naujo namo, kadangi gyvendama vieno kambario bute, netyčia susilaukė 6 vaikų.

M. Flisher skundžiasi, kad didesnių namų šeimai reikėjo jau prieš aštuonerius metus, kuomet pradėjo lauktis atžalų.<br>"Youtube"
M. Flisher skundžiasi, kad didesnių namų šeimai reikėjo jau prieš aštuonerius metus, kuomet pradėjo lauktis atžalų.<br>"Youtube"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 21, 2013, 11:09 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:46 PM

Šiuo metu darbo neturinti pora, prašo naujo keturių kambarių namo, po to, kai gyvendama vieno kambario bute, susilaukė šešių vaikų. Vaikų motina tikina esanti „itin vaisinga“, todėl jokie kontraceptiniai metodai jai nepadeda.

Maggie Flisher, kuriai 26-eri, ir jos 30-metis vyras, per metus gaunantys apie 27 tūkst. svarų (apie 99 tūkst. Lt) pašalpą, darbo neturi nuo tada, kai 2005 metais gimė jų pirmagimis.

M. Flisher skundžiasi, kad didesnių namų šeimai reikėjo jau prieš aštuonerius metus, kuomet pradėjo lauktis atžalų.

Moteris pasakoja apie nesėkmingą kontracepciją: prezervatyvus ir kontracepcijos injekcijas. Šešių vaikų motina teigia, kad ji negali dirbti, kadangi serga depresija ir turi sveikatos problemų, tuo tarpu M. Flisher vyras turi nuolat prižiūrėti ne tik ją, bet ir mažamečius vaikus.

Trys vyriausieji šeimos vaikai vis dar miega vienoje lovoje.

Ponia M. Flisher ir dvejų metukų dukra tenkinasi svetainės sofa, o trijų mėnesių dvynukėms naktis tenka leisti lopšeliuose, o šeimos tėvas namuose glaudžiasi ten, kur atsiranda laisva vieta.

Pora tikina, kad jie namuose turi tiek mažai vietos, jog privalo papildomai nuomotis netoliese esantį sandėliuką tam, kad vaikai galėtų susidėti žaislus.

Daugiavaikė šeima šiuo metu gauna kasmet beveik 23 tūkst. svarų vertės pašalpą, įskaitant mėnesinį 450 svarų bedarbių mokestį, vaikų pašalpą, kuri siekia 85 svarus per savaitę ir vaiko mokesčių kreditą – 1 tūkst. svarų per mėnesį.

Taip pat pora gauna būsto pašalpą – 270 svarų per mėnesį.

„Gyvename čia jau dešimt metų, tačiau jau senai norėjau iš čia išsikraustyti, vos tik susilaukiau pirmojo kūdikio“, - sako M. Flisher.

„Balandį susilaukiau dvynukių, kai valdžios taryba jau žinojo, kad ketinu gimdyti. Pati nuėjau ir jiems pasakiau. Reikalavau, kad man suteiktų būstą ir jie pasakė, kad mūsų šeima yra jų sąrašo prioritetuose“, - tikina moteris.

„Mano dukros nuolat prašo, kad turėtų savo atskirą mergaitišką kambarį. Keturių kambarių namai šiuo metu mums būtų aukso vertės. Daugelis mano draugų taip pat sako, kad ši situacija, kurią mes išgyvename, yra tragiška. Tačiau dabar belieka tik nepasiduoti ir laukti“, - skundžiasi šešių vaikų motina.

Prieš atsikraustydama į vieno kambario butą, moteris dirbo pardavimų konsultante. Vėliau ištekėjo už savo vyro, nuo kurio susilaukė pirmagimio.

26-erių mama maldavo savo daktaro, kad jai būtų atlikta sterilizacija, tačiau ji buvo tam per jauna.

Moteris aiškina: „Naudojau kontraceptines priemones visais atvejais, išskyrus tada, kai susilaukiau pirmojo vaiko. Naudojau kontraceptines spirales, gėriau tabletes, o prieš dvynukų gimimą gėriau kontraceptines tabletes ir tuo pačiu turėjau kontraceptinį implantą. Mano vyras irgi saugojosi – naudojo prezervatyvus. Daktaras sakė, kad esu ypač vaisinga, todėl nežinojo, ką daryti. Jis teigė, kad esu per jauna kontraceptinei sterilizacijai.“

„Šie namai mums per ankšti. Tiesiog neturime, kur dėti daiktų“,- skundžiasi moteris.

Šešių vaikų moters akušerė valdžiai parengė visus dokumentus dėl daugiavaikės šeimos iškraustymo problemos.

Meidstouno valdžia teigė, jog jie neperkels šeimos į naujus namus, jeigu visa problema remiasi tik daiktų perpildymu.

Tarybos narys teigė: „Namų asociacijos neskiria namų, kuomet pareiškimą teikiantys asmenys skundžiasi dėl namų apyvokos daiktų perpildymo, tad šeimai, kuri tikisi keturių kambarių namo, nesiūlomas net trijų kambarių būstas. Socialinis būsto aprūpinimas gana sudėtingas atvejis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.