Su dviem vėžio formomis kovojusi paauglė įkvėpė pasauliui vilties

Kosmetikos giganto „CoverGirl“ reklaminis veidas, trylikametė Talia Joy Castellano įkvėpė tūkstančius žmonių visame pasaulyje. Tačiau vėžys, su kuriuo paauglė kovojo pusę savo gyvenimo, galiausiai ją palaužė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2013, 5:19 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 8:12 PM

Dėl išmintingų grožio patarimų ir įkvepiančios istorijos Talia tapo interneto sensacija. Ji pavergė aplinkinius ne tik puikiomis savo žiniomis apie kosmetiką, bet ir drąsa, nebūdinga trylikametei – supratusi, kad kaulų čiulpų persodinimo operacija jai nedaug tepadės, T. J. Castellano jos atsisakė. Toks sprendimas paauglei tapo mirties nuosprendžiu.

Mergina suprato, kad gyventi jai liko ne daugiau nei metai. Dviem agresyviomis vėžio formomis – neuroblastoma ir lėtine leukemija – sirgusi Talia nebeturėjo vilčių. Ji jau buvo ištvėrusi tiek daug operacijų, kad dar viena jai atrodė lyg visiška beprotybė.

„Tikiuosi, kad jūs suprantate, kodėl aš nenoriu darytis transplantacijos operacijos. Vėžys man suteikė tiek daug gerų dalykų. Dabar turiu „Youtube“ kanalą, galimybę įkvėpti žmones ir tapti ta, į kurią jie lygiuojasi. Kelionė sergant vėžiu buvo nuostabi, tačiau kiekviena kelionė turi pabaigą. Jeigu širdyje tinkamai nusiteiksiu, viskas bus gerai. Tada pasistengsiu gyventi taip, tarsi kiekviena akimirka būtų paskutinė. Nematau nieko blogo gyventi šia diena“, – yra sakiusi Talia.

Vaizdo pamokos, kuriose paauglė mokė moteris darytis makiažą, padėjo T. J. Castellano kovoti su sunkia liga. Ji visada atrodydavo laiminga. Aplinkiniai sakydavo, kad ji gimė tam, jog būtų laiminga. Juk net antrasis Talios vardas Joy išvertus iš anglų kalbos reiškia džiaugsmą.

Nors paauglės itin dažnai kritikuojamos dėl ankstyvo kosmetikos naudojimo, Taliai niekas nedrįso to prikišti. Makiažas vėžiu sergančiai amerikietei atstodavo perukus, kurių ji negalėjo pakęsti.

„Man nepatinka perukai, jie atrodo kvailai... Kai užsidedu peruką, nustoju būti savimi. Užtat dažydamasi žinau, kad galiu išryškinti tas savo savybes, kurios man tikrai patinka.

Man atrodo, jei kažkas gatvėje ir žiūri į mane, tai žiūri į mano makiažą, o ne į mano pliką galvą“, – sakė Talia.

Talia tapo įkvėpimo šaltiniu vėžiu sergantiems vaikams ir paaugliams, kurie išvydo, kad jų svajonės dar gali išsipildyti, tereikia neprarasti vilties. Ji tapo pavyzdžiu tiems, kuriems reikėjo paskatos ką nors įveikti.

Mergaite žavėjosi ne tik likimo nuskriaustieji ar JAV žiniasklaida, bet ir pramogų pasaulio žvaigždės. Po vieno interviu Demi Lovato viešai išreiškė susižavėjimą su vėžiu kovojančia mergaite.

„Aš tiesiog gyvenu taip, kaip galiu. Kartais tai man smogia stipria jėga ir aš pradedu verkti. Juk aš sergu dviejų formų vėžiu ir niekas nebegali to suvaldyti. Tačiau kol galiu, ketinu įgyvendinti visas savo svajones“, – prieš metus tikino T. J. Castellano.

Faktą, kad serga neuroblastoma, mergaitė sužinojo per 2007 metų šv. Valentino dieną. Tada jai buvo septyneri.

„Tu negalvoji: „O Viešpatie, aš mirštu.“ Tai panašiau į tokį mąstymą: „Aš neteksiu plaukų, būsiu itin liekna, negalėsiu valgyti, eiti į mokyklą, susitikti su draugais“, – apie sukrečiančią diagnozę pasakojo Talia.

Po pusantrų metų gydymo medikai nustatė, kad liga išplito. Dar vienas auglys atsirado visai šalia Talia širdies. Visą tą laiką paauglei buvo pritaikomi įvairiausi gydymo metodai, tačiau, kai jau atrodydavo, kad padėtis ima gerėti, vėžys grįždavo į kitas jos kūno dalis. Medikams nepavyko išgelbėti jaunosios stiliaus dievaitės.

Šiuo metu T. J. Castellano paskyra „Youtube“ turi daugiau nei 750 tūkst. sekėjų.

Vien Lietuvoje per metus užregistruojama 130–150 vėžiu susirgusių vaikų, iš kurių 25–30 būna kraujo vėžio atvejai. Statistika negailestinga – sergamumas nepriklauso nei nuo gyvenamosios vietos, nei nuo profesijos, nei nuo kitų konkrečių veiksnių, tad kaip išvengti šios ligos – kol kas visiškai neaišku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.