8 nėštumo mėnesį 50 kilogramų svėrusi anoreksikė pagimdė sveiką mažylę

Ar prisimenate Holly Griffiths? Tai 21 metų moteris, kuri grūmėsi su anoreksija tam, kad išgelbėtų savo dar negimusios dukrelės gyvybę. Ji pagimdė sveiką mergaitę praėjus vos kelioms valandoms po to, kai pasaulį išvydo būsimasis Didžiosios Britanijos karalius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2013, 8:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:01 PM

37-ąją nėštumo savaitę Holly buvo atliktas gimdymo skatinimas. Dabar dviejų vaikų motina džiaugiasi sveika naujagime.

Holly kenčia nuo valgymo sutrikimų jau 8 metus, tačiau tai nesutrukdė jai išnešioti netgi du sveikus vaikus. Pirmagimis, vardu Dylan, kuriam šiuo metu yra dveji, taip pat gimė sveikut sveikutėlis. Kai Holly laukėsi Dylano, ji buvo tokia išsekusi ir liekna, kad jos šonkauliai sulūžo vaikeliui augant jos pilve.

Per antrąjį nėštumą Holly kankinęs rytinis pykinimas privertė moterį netekti net 9 kilogramų.

„Visą nėštumo laikotarpį baiminausi, kad mano kūnas nesusidoros su visu šiuo kūdikio išnešiojimo procesu“, - teigia Holly.

Būdama nėščia Holly ligoninėje lankydavosi keletą kartų per mėnesį - medikai nuolat stebėjo besivystančio vaiko būklę.

Vidutiniškai nėščia moteris turėtų suvartoti apie 2 tūkst. kalorijų per dieną, tačiau Holly suvartodavo vos 800–1200, valgydama vieną riekę duonos pusryčiams, salotas priešpiečiams bei makaronus pietums. Dabar moteris padidino suvartojamų kalorijų skaičių iki 1600 ir kartais pasimėgauja riebiais saldumynais.

H.Griffiths jau neteko viso nėštumo metu priaugto svorio (7 kilogramų) ir šiuo metu mėgaujasi buvimu su mylimuoju bei motinystės džiaugsmais. Ji pasiryžusi tęsti gydymą ir trokšta priaugti svorio, kad galėtų tapti geru pavyzdžiu savo vaikams.

„Kaip įmanydama stengsiuosi išmokyti savo vaikus teigiamai žiūrėti į maistą. Neatleisčiau sau, jeigu jie turėtų tokių pačių problemų, kokių turiu aš“, – sako H.Griffiths.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.