V.Putino bičiulis A.Rotenbergas 3,5 mlrd. JAV dolerių su žmona dalintis nežada

Rusijoje padaugėjo vienu milijardieriumi-viengungiu. 61-erių verslininkas Arkadijus Rotenbergas, kurio banko sąskaitoje - apvali 3,5 mlrd. JAV dolerių suma, visai neseniai išsiskyrė su dabar jau buvusia žmona Natalija. Santuoka truko mažiau nei 8 metus. Dabar buvusi sutuoktinė primygtinai reikalauja pusės per 8 metus bendrai užgyvento turto - t.y. 70-80 proc. visų Arkadijaus šlamančių. A.Rotenbergas, žinoma, kategoriškai prieš. Svarbiausiu savo turtu Arkadijus laiko draugystę su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Štai todėl Natalijos šansai tampa lygūs nuliui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-20 18:52, atnaujinta 2018-03-01 20:25

12-metis A.Rotenbergas ir vos 11 tuo metu buvęs V.Putinas susipažino Leningrado srityje, kuomet kartu lankė dziudo pamokas pas trenerį Anatolijų Rachliną. „Jie dažnai kovėsi poroje, tačiau ne visą laiką - juk kartais reikia keisti partnerius. Iš pradžių stipresnis buvo Arkadijus, o štai poto Vladimiras įgavo akivaizdų pranašumą“, - teigia buvęs dziudo treneris A.Rachlinas.

Vaikystė baigėsi. Putinas išėjo dirbti į KGB, o A.Rotenbergą patraukė sportas - jis tapo treneriu. 1991 metais A.Rotenbergas įkūrė įmonę, kuri rengė kovos menų varžybas. Ir štai vienose varžybose jis vėl išvydo seną draugą - V.Putiną, kuris tuo metu buvo pradedantysis valdininkas, nenorintis amžiams atsisveikinti su sporto pasauliu. Arkadijus ir Vladimiras nutarė prisiminti senus gerus laikus, tad karts nuo karto pasivaržydavo, lengvai pasivartydavo, o tuomet pasišnekučiuodavo pirtelėje.

Kaip ir daugelis sportininkų tuo metu, Arkadijus nusprendė „saugoti“ vietinius komercinius kioskelius, po to įkūrė apsaugos firmą, vėliau ir dziudo klubą, garbingą prezidento titulą kuriame turėjo pats Vladimiras Putinas, tuomet jau tapęs Sankt Peterburgo mero dešiniąja ranka. Dziudo klubas klestėjo ne dienom, o valandom.

2000-aisiais V.Putinas tapo Rusijos prezidentu, o A.Rotenbergas - bankininku, tuomet „degtinės karaliumi“, po to įsidarbino „Gazprom“, vėliau nusprendė tiesti federalinius kelius Rusijoje, ir .. vardinti galima be galo. Per pastaruosius 5 metus, pasak žiniasklaidos, A.Rotenbergo įmonės gavo valstybinių užsakymų už daugiau, nei trilijardą rublių. „Arkadijus ir jo brolis Borisas vienu telefono skambučiu sprendžia tuos klausimus, kurių sprendimų ieškojimas man užtrukdavo mėnesių mėnesius“, - skundėsi vienas iš Rotenbergo partnerių, verslininkas Vladimiras Šestakovas. Patys pelningiausi užsakymai Putino „draugeliui“ tekdavo be jokių konkursų.

A.Rotenbergo sūnus Igoris jaunystėje turėjo problemų su teisėsauga. Kurį laiką jis net praleido kalėjime, už vagystę. Tokia patirtis privertė Igorį susimąstyti ir imtis veiksmų, kad pakeisti savo gyvenimą. A. Rotenbergas sūnelį pasodino į vieną iš savo firmų valdymo sostų, o šis sugebėjo įsisukti į daugelį stambių Rusijos kompanijų veiklą. Kaip dabar kalbama Rotenbergų aplinkoje, Igoris turi du kelius: tapti ministru arba perimti šeimos verslą.

Grįžtant prie skyrybų temos - prašymą skirtis žmona padavė visai nepalankiu metu. 2010 metais „Forbes“ žurnalo duomenimis, A.Rotenbergo pelnas tebuvo 0,7 mlrd. dolerių, šiandien - 3,5 mlrd. dolerių. Reiškiasi, kad 2,8 mlrd. dolerių Arkadijus užgyveno jau susituokęs su Natalija. Buvusi žmona trina rankytėmis, suma išties nemaža. Tiesa, prieš įteisinant santuoką, Natalija pasirašė sutartį, kurioje nurodė, kad skyrybų atveju turtas nebus dalinamas. Būtent šią sutartį buvusi Arkadijaus žmona dabar ir bando užginčyti. Moters advokatė Kira Voronkova mano, kad šiokių tokių šansų, vis tik, yra, nors ir pripažįsta, kad bylinėtis su Putino draugeliu - prasta mintis. „Bet kuriuo kitu atveju šansų būtų daug daugiau..“, - ne itin optimistiškai nusiteikusi teigia K.Voronkova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.