Transseksualų pora siekia pakeisti visuomenės požiūrį į lyties keitimo operacijas

Susižadėjusi transseksualų porelė teigia nesigailintys paviešinę savo paslaptis, nepaisant to, kad kasdien sulaukia šimtų akmenų į savo daržą.

Susižadėjusi transseksualų porelė teigia nesigailintys paviešinę savo paslaptis, nepaisant to, kad kasdien sulaukia šimtų akmenų į savo daržą.<br>"Youtube" stop kadras
Susižadėjusi transseksualų porelė teigia nesigailintys paviešinę savo paslaptis, nepaisant to, kad kasdien sulaukia šimtų akmenų į savo daržą.<br>"Youtube" stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 6:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:58 PM

Jamie Eagle (20 m.), kuris gimė berniuku, ir Louisas Daviesas (25 m.), kuri vaikystėje buvo mergaitė, vardu Samantha, teigia, kad jų pasirinkimas paviešinti savo istoriją gali padėti pakeisti visuomenės požiūrį į lyties keitimo operacijas.

Bridžendo srityje, Pietų Velse, gyvenanti pora teigia, kad gyvenimas mažame miestelyje ir kasdieniai bjaurūs komentarai juos užgrūdino, tad dabar psichologinis smurtas ir realybėje, ir virtualioje erdvėje nebėra toks sunkiai pakeliamas.

Jamie teigia, kad negali viena išeiti iš namų, nes ją nuolat lydi užgauliojimai. Internetiniai niekšeliai taip pat neduoda moteriai ramybės, tad ji griebėsi antidepresantų.

„Gėjai, juodaodžiai ir moterys – visi jie buvo tokio paties likimo. Nė viena iš šių grupių neturėtų tokių teisių, kokias turi dabar, jei kadaise nebūtų kovojusios su neigiamu požiūriu ir visuomenėje nusistovėjusiais stereotipais. Pasakodama apie save jaučiuosi taip, lyg keisčiau istoriją. Net ir dabar panašaus likimo žmonės prašo manęs patarimų ir teigia, kad mano pasakojimas išties padėjo jiems susidoroti su savo gyvenimo problemomis. Kartais mane aplanko ir tėvai, nežinantys, kaip elgtis su netradicinės orientacijos vaikais“, – teigia Jamie.

Ir Jamie, ir Louisas, šiuo metu dar studijuojantys universitete, teigia nepamenantys gyvenimo iki to laiko, kai juos apėmė noras tapti priešingos lyties atstovais. Jamie teigia nuo trejų metų besirengusi mergaitiškai, nors iš tiesų buvo berniukas. Tikrasis proveržis įvyko sulaukus 16-os metų, tada vaikinas nusprendė elgtis, kalbėti ir atrodyti lyg tikra moteris. Paauglystė abiems įsimylėjėliams buvo vienu ilgai besitęsiančiu košmaru.

„Nesakau, kad gavau blogą kūną – tiesiog netinkamas dalis. Tikiu, kad padedama chirurgo šią problemą išspręsiu jau artimiausiais metais“, – viliasi Jamie.

Jaunuoliai, kurie nėra praleidę daugiau nei paros atskirai nuo to laiko, kai susipažino, neplanuoja mylėtis iki tol, kol abiems nebus atliktos lyties keitimo operacijos.

„Sunku galvoti apie suartėjimą, kai nesijaučiame gerai savo pačių kūnuose. Mes gerbiame savo apsisprendimą nesimylėti ir nedarysime to iki operacijos“, – sakė Louisas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.