Anoreksija sirgusi mergina įkvėpė gydytis kitus, tačiau sau padėti neįstengė

Jauna valgymo sutrikimų asociacijos atstovė, kuri gražiausius savo metus paskyrė tiesdama pagalbos ranką badu save marinantiems žmonėms, mirė nuo širdies nepakankamumo, kurį nulėmė 12 metų moterį kankinusi nervinė anoreksija.

Tamsiausiu ir niūriausiu ligos laikotarpiu 162 cm ūgio J.Taylor tesvėrė 35 kilogramus ir, net ir neturėdama pakankamai jėgų, kasdien intensyviai mankštinosi, nes manė, kad vis dar yra per stora.<br>"Facebook" nuotr.
Tamsiausiu ir niūriausiu ligos laikotarpiu 162 cm ūgio J.Taylor tesvėrė 35 kilogramus ir, net ir neturėdama pakankamai jėgų, kasdien intensyviai mankštinosi, nes manė, kad vis dar yra per stora.<br>"Facebook" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 4:49 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:51 PM

24-erių Jay Taylor suklupo ir mirė ant savo motinos rankų pirmadienį. Kovai su nervine anoreksija moteris atidavė daugiau nei pusę savo gyvenimo. Tamsiausiu ir niūriausiu ligos laikotarpiu 162 cm ūgio J.Taylor tesvėrė 35 kilogramus ir, net ir neturėdama pakankamai jėgų, kasdien intensyviai mankštinosi, nes manė, kad vis dar yra per stora.

J.Taylor „Facebook“ paskyroje duoklę mirusiai merginai atidavė likimo broliai ir seserys, minėdami anoreksijos auką kaip tikrą „kelrodę žvaigždę“, nuostabią poetę ir puikiai savo darbą vykdžiusią valgymo sutrikimų asociacijos ambasadorę. Šį titulą J.Taylor pelnė būdama 18 metų, kai įtemptai kovojo su savo liga.

Jay motina Tracey Taylor (45 m.) išreiškė savo padėką visiems, galvojantiems apie Jay šiomis sunkiomis ir liūdnomis dienomis. „Visi tie žmonės, kurie taip gražiai atsiliepia apie mano dukrą „Facebook“ paskyrose, tikrai malšina mano dužusios širdies skausmą. Ji padėjo tiek daug žmonių, tačiau sau padėti nebeįstengė. Ji buvo tikra vedlė, autoritetas kitiems žmonėms“, – sunkiai ašaras slepia Jay motina T.Taylor.

Tracey paskelbė apie dukters mirtį jos „Facebook“ paskyroje. Ji rašė: „Mano nuostabi dukra J.Taylor mirė netikėtai, tačiau labai ramiai – namuose, šį pirmadienį, dėl širdies nepakankamumo. Jai tebuvo 24 metai. Jay, tu nemanei, kad įveiksi šią ligą, tačiau šventai tikėjai tuo, kad ją įveiks visi kiti. Ilsėkis ramybėje, brangioji. Mano gyvenimas be tavęs niekuomet nebebus toks, koks buvo.“

J.Taylor „Facebook“ paskyroje dabar – tikras sujudimas. Merginos sekėjai, draugai, artimieji ir visos anoreksijos aukos, kuriems J.Taylor padėjo per visus tuos metus, pareiškė savo užuojautą ir gražiu žodžiu palydėjo merginą į paskutinę kelionę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.