E.Dragūno dosnumu patikėjusi vėžininkė liko prie suskilusios geldos

Vėžiu serganti žagarietė Danutė Malakauskienė (48 m.) šiandien prisipažįsta, kad be reikalo patikėjo grupės „Sel“ lyderiu Egidijumi Dragūnu. Jo įkurtas paramos fondas turėjo finansiškai paremti trečiosios stadijos gimdos kaklelio vėžiu sergančią ir trylikametę dukrą auginančią moterį. Vis dėlto tai buvo tik tuščias pažadas, rašo Joniškio rajono laikraštis „Sidabrė“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2013, 12:54 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:23 PM

Sulaukusi vilties teikiančių žodžių: „Pinigėlius gausit. Egis, „Sel“, žagarietė iš greitosios kreditų bendrovės pasiskolino 2 tūkst. litų. Už juos D.Malakauskienė nusipirko gydytojų rekomenduotus brangius maisto papildus, vaistus. Danutei ir jos dukrai, gyvenančioms iš 554 litų invalidumo pašalpos ir 130 litų išmokos iš Vaikų fondo, 2 tūkst. litų yra itin didelė suma.

Po kelių savaičių E.Dragūnas vienišai motinai atsiuntė SMS žinutę: „Man fondas neduoda tų pinigų, sako, kad valstybė kompensuoja tuos vaistus.“ Bandymai paaiškinti, kad maisto papildų, kokių D.Malakauskienei reikia, nekompensuoja - nuėjo veltui.

„Bijau ir pagalvoti, kas gali dabar nutikti. Skolos greitųjų kreditų bendrovei aš atiduoti neturiu iš ko. Kad galėčiau mokėjimą atidėti, kiekvieną mėnesį turiu sumokėti 188 litų. Gydytis taip pat nebeturiu iš ko. Už gyvenimą aš kovoju tik dėl savo mergaitės, kuri šiais metais pradėjo eiti į aštuntą klasę. Aš juk labiausiai noriu kiek įmanoma ilgiau gyventi – užauginti dukrą, kad jai netektų pamatyti gyvenimo vaikų namuose“, – „Sidabrės“ redakcijoje verkė moteris.

D.Malakauskienė gimdos kaklelio vėžiu susirgo prieš trejetą metų. Prieš pusantrų metų liga atsinaujino. Po chemoterapijos seansų gydytojai jai patarė vartoti skystą ryklių kremzlių ekstraktą, seleną, geležį... Ryklių kremzlių ekstrakto kaina – 180 litų, tačiau jo užtenka tik 10 dienų. Taigi per mėnesį vien šiems maisto papildams tektų išleisti mažiausiai 540 litų.

Danutės dukra pasiūlė jai kreiptis pagalbos į E.Dragūno paramos fondą. Moteris su dainininku kalbėjosi telefonu, susirašinėjo trumposiomis žinutėmis. Kai kelis kartus Egidijus patikino žagarietę, kad ji gaus reikiamus pinigus, D.Malakauskienė pasiėmė greitąjį kreditą – gydymas nelaukia. Ji tikėjosi, kad gavusi E.Dragūno finansinę paramą atsiskaitys su greitųjų kreditų bendrove.

Su dainininku Danutė turėjo susitikti po Žagarės vyšnių festivalio. Pasibaigus koncertui moteris bandė patekti pas E.Dragūną, tačiau apsaugininkai jos nepraleido. Vėliau Danutė su juo susisiekė telefonu.

„Sako, po 2–3 dienų grįšiu iš užsienio, paskambinkit. Skambinu po tų 2–3 dienų – sako, gal galit į Vilnių atvažiuoti, reikia pasirašyti dokumentus. Sakau, ne, negaliu, kelionė man tolima... Tada žinutėmis ėmė klausinėti, koks tas man reikalingų vaistų pavadinimas ir kuriam laikui jų reikės... Ir galiausiai – fondas neduoda tų pinigų“, – sakė D.Malakauskienė.

„Fondo darbuotojai pražiūrėjo... Nereikia čia man dabar lipti ant sąžinės. Ta moteris ne taip blogai gyvena, yra žymiai skurdesnių, nepriteklių kamuojamų gyvenimų. Mano fondo parama nukreipta sergantiems vaikams. Baisiausia, kad žmonės gali pirkti prabangius telefonus, bet ne padėti sau. Todėl įkyriai ir lenda, nors sau padėti ir patys išgali. Būtų kitaip, gyventų kukliau. Todėl ne mano ir ne mano fondo reikalas tos moters bėdos“, – „Sidabrei“ sakė E.Dragūnas.

Dainininkas galvoje turėjo šių metų vasarį vykusį laidos „Bėdų turgus“ filmavimą. Per televizijos laidą D.Malakauskienei buvo paaukoti 8,5 tūkst. litų skoloms ir gydymuisi padengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.